1.600 euro boete en één maand rijverbod voor jongeman die onder invloed van alcohol verlichtingspaal omver rijdt

De man verscheen donderdag voor de politierechter in Gent.
Sam Ooghe De man verscheen donderdag voor de politierechter in Gent.
Een 25-jarige bestuurder uit Eeklo is door de politierechtbank veroordeeld omdat hij onder invloed van alcohol een verlichtingspaal omver knalde. De wagen van de man brandde nadien volledig uit. Doordat de verlichtingspaal op straat belandde, raakten nog drie andere wagens beschadigd bij het ongeval.

De man was op terugweg naar huis na een avondje Gentse feesten. Hij week af van zijn rijbaan en raakte een verlichtingspaal, die daardoor op straat belandde. zijn wagen brandde nadien volledig uit. Een achterligger kon niet op tijd uitwijken voor het obstakel en sleurde onbewust de verlichtingspaal nog enkele meters mee over de baan. Hierdoor raakten nog drie wagens beschadigd.

“Hij was niet van plan om uit te gaan, maar heeft zich laten overtuigen door zijn vrienden”, zegt zijn advocaat. “Hij heeft zijn lesje wel geleerd. Bovendien heeft het ongeval hem al serieus wat geld gekost.”

De rechter sprak een boete van 1.600 euro uit, waarvan de helft met uitstel. De jongeman kreeg bovendien een rijverbod van drie maanden, waarvan twee maanden met uitstel, en de vier proeven opgelegd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.