"Zijn laatste wens? Elk jaar een fuif. Dan doen we dat"

OPBRENGST FEEST VOOR OVERLEDEN VRIEND (41) GAAT NAAR KOM OP TEGEN KANKER

Kenneth Pauwels, Jo Kerckhove, weduwe Wendy Vande Velde, Tomas Cauwels en Steven Last .
Joeri Seymortier Kenneth Pauwels, Jo Kerckhove, weduwe Wendy Vande Velde, Tomas Cauwels en Steven Last .
De weduwe en vrienden van Philippe Jacobs uit Watervliet organiseren zaterdag een fuif voor hun held die ze in december 2015 verloren. Philippe was amper 41 en verloor zijn strijd tegen kanker. Zijn grootste wens op zijn sterfbed was dat er elk jaar een groot feest zou georganiseerd worden onder alle vrienden. Zaterdag is de eerste editie van 'Liv Lov Dance'. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Philippe Jacobs verloor op 5 december 2015 de strijd tegen melanoomkanker. Een harde dobber voor zijn weduwe Wendy Vande Velde en zijn vele vrienden. "Philippe had op het einde van zijn leven eigenlijk maar één wens", vertelt Wendy. "Als hij er niet meer zou zijn, moesten alle vrienden minstens één keer per jaar samenkomen en een groot feest bouwen. Iets wat we hem in zijn laatste dagen beloofd hebben en wat we nu natuurlijk ook gaan doen. Op zaterdag 4 februari wordt de eerste editie van Liv Lov Dance georganiseerd in jeugdcentrum Kubiek in Eeklo. We woonden wel in Watervliet, maar Philippe was afkomstig uit Eeklo. Het is dus goed om dit in zijn geboortestad te doen. Philippe was echt een lieve kerel. Dat we die fuif nu ook effectief organiseren, zou hij echt fantastisch vinden. Er komt wel heel wat bij kijken. Maar de voorbereidingen geven mij voldoening. Zaterdag zal het natuurlijk wel lastig zijn en gaan we Philippe nog meer missen dan anders. Maar het feit dat we doen wat hij ons gevraagd heeft, zal ook voor een goed gevoel zorgen. We willen de Liv Lov Dance elk jaar organiseren. En hopelijk kan de organisatie echt groeien."

De in december 2015 overleden Philippe Jacobs.
Joeri Seymortier De in december 2015 overleden Philippe Jacobs.

'Ne wijze' gast

De vrienden van Philippe zetten mee de schouders onder de organisatie. Kenneth Pauwels, Jo Kerckhove, Tomas Cauwels en Steven Last hopen zaterdag op een grote opkomst. "Philippe omschrijven in een paar woorden is echt niet gemakkelijk", zegt Steven Last. "Het was 'onze maat'. Echt 'ne wijze' gast. Een levensgenieter. Maar ook een werker. Hij was zelfstandig loodgieter en in zijn vrije tijd hield hij zich vooral bezig met 'zijn maten lastig vallen'. Een pintje drinken en zich amuseren met de vrienden: dat was alles wat Philippe eigenlijk wou."


Liv Lov Dance wordt niet alleen een feestje voor de vrienden van Philippe, maar wordt een dansfuif waar iedereen zich kan amuseren. De opbrengst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. De vrienden willen ook veilig feesten en daarom werd taxidienst Robby ingeschakeld. Die brengt iedereen na het feestje op een veilige en betaalbare manier veilig thuis.


De fuif start zaterdag al om 19.30 uur in jeugdcentrum Kubiek, Kerkstraat 121 in Eeklo. Dj Semmer, dj Tomasz, dj Kenny P en dj Toine zorgen voor de muziek. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Voorverkoop onder andere in de Counter, Sparrenhof en Niveau. Wie er zaterdag niet bij kan zijn, maar het initiatief toch wil steunen, kan storten op BE08 3770 7976 0713.