‘Verboden’ trouwfoto’s aan historische tempel

Gino Vergauwe en vijf bruidsparen stunten in Cambodja

De vijf Meetjeslandse koppels voor de historische tempel.
Vergauwe De vijf Meetjeslandse koppels voor de historische tempel.
Fotograaf Gino Vergauwe uit Eeklo vertoeft met vijf Meetjeslandse bruidsparen in Cambodja om daar unieke foto’s te maken. Na een jaar onderhandelen is Vergauwe erin geslaagd om foto’s te nemen aan de historische tempels van Angkor Wat. “Iets wat altijd geweigerd wordt, maar wij nu toch kunnen realiseren hebben”, zegt Vergauwe trots.

Nog tot 8 november verblijft bruidsfotograaf Gino Vergauwe met vijf Meetjeslandse pasgetrouwde koppels in Cambodja. Elk jaar kiest de fotograaf een exotische bestemming uit om met enkele uitverkorenen een uniek trouwalbum te maken. De koppeltjes van deze reis zijn Nathalie de Rijcke en Chris Verhaeghe uit Zomergem, Naomi Philips en Stan Martens uit Lembeke, Sofie De Muynck en Stijn De Sloovere uit Maldegem, Ana Madeira en Andy Borgonjon uit Adegem, en ook Nancy Goethals en Patrick de Muynck uit Evergem.

Doorgelicht

De trouwfoto’s die daar deze week genomen werden, zijn uniek. Professionele fotoshoots worden daar steevast geweigerd. Er moest een jaar onderhandeld worden om trouwfoto’s aan de tempels van Angkor Wat te mogen nemen. Het gaat dan ook om het grootste religieuze monument ter wereld, en daar gelden heel strikte regels. “Ik heb meer dan een jaar moeten onderhandelen met de Cambodjaanse autoriteiten”, zegt Gino Vergauwe vanuit Cambodja. “Elk van de vijf koppels werd zorgvuldig gescreend, en ook mijn fotozaak werd volledig doorgelicht. Ik moest ook van elk van de bruidjes op voorhand een foto in trouwjurk per e-mail doorsturen, zodat ze konden zien of de jurk niet te sexy zou zijn. Ik moest zelfs het merk van mijn fototoestel doorgeven, en zelfs het type lens dat ik zou gebruiken. Ik kan de e-mails en telefoons van de voorbije maanden niet tellen. Normaal worden fotoshoots daar altijd geweigerd. Maar omdat het om trouwkoppeltjes ging en niet om professionele modellen, heb ik uiteindelijk de uitzonderlijke toestemming toch gekregen.”

Nathalie de Rijcke en Chris Verhaeghe uit Zomergem.
Vergauwe Nathalie de Rijcke en Chris Verhaeghe uit Zomergem.

Té sexy

De toestemming was er, maar of de fotoshoot zou kunnen plaatsvinden, was tot op het laatste moment onzeker. “In zo’n land kan je aan de ingang toch nog op een verbod botsen”, beseft Gino. “Na een grondige controle van onze papieren mochten we toch naar binnen. Bijna liep het mis omdat enkele bewakers vonden dat sommige bruidjes toch iets te sexy gekleed waren. Zelfs blote schouders zijn daar al een probleem. Met heel wat discussies, vestjes en sjaals hebben we dat toch kunnen oplossen, en kon de fotoshoot gebeuren. We stonden daar midden in een brok werelderfgoed. Als fotograaf stroomde de adrenaline door mijn lijf. Ik kreeg amper twee uur de tijd om de vijf koppeltjes te fotograferen. Bij temperaturen van 35 graden geen gemakkelijke opdracht, maar ik ben bijzonder trots op de unieke beelden”, zegt Gino Vergauwe nog.

Ana Madeira en Andy Borgonjon uit Adegem.
Vergauwe Ana Madeira en Andy Borgonjon uit Adegem.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.