“Alsof alle senioren hier een drankprobleem hebben" Socialisten voeren actie tegen prijsstijgingen in dienstencentrum

Een biertje wordt een pak duurder.
photo_news Een biertje wordt een pak duurder.
De socialistische organisaties van Eeklo hebben donderdag actie gevoerd tegen de prijsstijgingen in dienstencentrum Zonneheem in Eeklo.

Sp.a Eeklo, S-Plus, Viva La Vida en Linx+ voerden actie aan de koffietafel, tijdens het feest Zomer in Zonneheem. Enkele maanden geleden was er al commotie in Eeklo toen er prijsstijgingen aangekondigd werden in het Zonneheem, het dienstencentrum voor Senioren in Eeklo. “Dat is ook de reden van onze actie”, zegt Christiaan De Wulf. “De stad wil een alcoholbeleid voeren, en gaat daarom de prijs van sterke bieren en aperitieven fors verhogen. Dat was in heel Vlaanderen in het nieuws, en het leek wel alsof de senioren hier in Eeklo allemaal een drankprobleem hebben. Ook bij sigaretten is al bewezen dat het verhogen van prijzen geen invloed heeft op het gebruik. De prijzen in Zonneheem zijn nu niet langer aan een sociaal tarief, maar aan een commercieel tarief. Ook in het restaurant worden de maaltijden een pak duurder, en dat tegen het advies van de centrumraad. De prijsstijgingen zijn buiten alle proporties en discriminerend. Wij hebben geen stem meer in de gemeenteraad, maar willen op deze manier ons ongenoegen laten zien.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carols Lippens

  Mr Smessaert (schepen van de senioren)heeft beslist!!

 • geert vlietinck

  Als ik moet kiezen neem ik de trippel karmeliet !

 • RENE LENAERTS

  Gaan we onze grootouders heropvoeden, of wil men gewoon meer geld verdienen? Ik heb de derde leeftijd bereikt, maar elke snotneus van 50 die zich met mijn bord glas moeit zal het geweten hebben.

 • Johan Vervaeck

  Correct, laat die mensen toch met rust aub. Gaan zoeken bij oude mensen, kom kom kom zeg.

 • Johan LAUNDERS

  terecht... moeten we meer betalen om wat? minder te drinken? neen, om meer inkomsten voor de homes. Wij zullen er geen glas minder voor drinken. Pure nonsens dat wij op onze oude dag een glas minder mogen drinken. Laat os genieten van onze oude dag op onze manier! Moei-als!