Ziekenwagen schiet spontaan in brand aan UZA

De ambulanciers en de toegesnelde brandweer hadden de situatie snel onder controle.
Marc De Roeck De ambulanciers en de toegesnelde brandweer hadden de situatie snel onder controle.
In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in Edegem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ziekenwagen spontaan beginnen te branden. De ambulanciers en de toegesnelde brandweer hadden de situatie snel onder controle en konden de schade beperken. 

Het was onder de motorkap van een zogenoemde MICU (Mobile Intensive Care Unit) dat er vrijdagnacht rond half twee plotseling vuur ontstond. “De MICU kwam net terug van een interventie maar er zaten geen patiënten meer in”, benadrukt Caitlin Stabel van het UZA. “De ambulanciers merkten de brand snel op en begonnen de bluswerken in afwachting van brandweerpost Edegem en Antwerpen in bijstand. Ze haalden ook brandbare materialen zoals zuurstofflessen uit het voertuig om erger te voorkomen. Door de vlotte samenwerking was het incident snel opgelost, zonder veel schade.”

“De oorzaak van de brand wordt onderzocht, wellicht gaat het om een technisch defect”, gaat Stabel verder. “Enkel de elektrische installatie onder de motorkap raakte beschadigd. De buitenkant van het voertuig en de patiëntenruimte bleven onaangeroerd.”

Werking ziekenhuis onverstoord

Het ziekenhuis heeft standaard reservewagens klaarstaan voor dit soort situaties of bij onderhoudswerken. “De hulpverlening kwam dus op geen enkel moment in gevaar”, benadrukt Stabel.

De Mobile Intensive Care Unit (MICU) rukt uit bij interventies waarbij slachtoffers dringende medische hulp nodig hebben. Ook bij minder erge situaties kunnen MICU’s ingezet worden. Dit specifieke voertuig kwam net van een slaapkamerbrand in Wilrijk met lichtgewonden.

Marc De RoeckReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.