Exclusief voor abonnees

Vrouw (55) slachtoffer van 175 jaar oud systeem: “9.000 euro pensioen teruggegeven, ook al had ik er recht op”

Christel Devos uit Edegem was enkele jaren met 'medisch pensioen' nadat ze een rugletsel opliep bij de politieopleiding.
Joel Hoylaerts / Photo News Christel Devos uit Edegem was enkele jaren met 'medisch pensioen' nadat ze een rugletsel opliep bij de politieopleiding.
Een 55-jarige vrouw uit Edegem die na enkele jaren 'medisch pensioen' opnieuw aan de slag is gegaan, moet bijna 9.000 euro terugbetalen aan de Pensioendienst. Niet omdat ze dat bedrag onterecht gekregen heeft - het is het absurde gevolg van het feit dat ze in het midden van een jaar is beginnen te werken.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis61 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urban Vyaas

  Als ambtenaar wordt je op "medisch pensioen" geplaatst als je over de ganse carriere de drempel van 365 ziektedagen overschrijdt. Een absurd systeem. Deze mevrouw is op medisch pensioen geplaats door een ongeval *tijdens de dienst en door het feit van de dienst"; dan kreeg ze waarschijnlijk 90 % van haar loon, maar doordat ze nog in opleiding was, zal dat wel niet te hoog geweest zijn.

 • Leo Kaya

  Ik lees "Pensioen na 42 jaar gewerkt te hebben. En pensioen naargelang men afgedragen heeft, dat is eerlijk.". Klopt, maar dan wel dezelfde berekening voor iedereen. Ook moet iedereen met eenzelfde inkomen hetzelfde afdragen: zelfstandige, ambtenaar en werknemer. Nu zit er veel verschil op. En dop of ziekenkas moet voor het pensioen meetellen als het laagste pensioenbedrag: het is onlogisch dat je daarvoor meer pensioen trekt dan iemand die al die tijd werkte

 • ERIK DEFORCE

  Ik ben ook op mijn 19 jaar zelfstandig helper geweest bij mijn Vader ,het domste dat in gedaan hen in heel mijn leven ,onza boekhouder zei tegen mij ,tegen dat jij in pensioen gaat Zal iedereen gelijk Zijn .We zijn nu 50 jaar verder en is nog al Tijd hetzelfde .Ik Ben 21 jaar zelfstandi geweest en de rest als loontrekkend ,ik heb voor de jaren dat ik zelfstandig geweest was 2100€ per jaar gekregen .Ik hoop dat er iemand dat leest en goed erover nadenk

 • Freddy Madou

  11.040 dagen moet je gewerkt hebben is een vol pensioen van 45 jaar, minder dagen gewerkt is minder pensioen, maar als je 45 jaar dopt en er zijn er of op invaliditeit staat zijn dit gelijkwaardig dagen als iemand die 11.040 dagen gewerkt heeft en krijgt zelfs nog meer pensioen, dus besluit doppen of invaliditeit loont meer dan werken , sinds ze de werkloosheid uitbetaling verlaagd en ook verminderd hebben in tijd, plots zijn er nu 500.000 invaliden in België hoe zou dat toch komen.

 • emmanuel duyvejonck

  Oud systeem...uitstap regeling voor parlementairen.