Tachtig nieuwe parkeerplaatsen aan Hof ter Linden moeten midden 2020 klaar zijn

Aan de rechterkant van de dreef richting Hof ter Linden komen tachtig nieuwe parkeerplaatsen.
Aan de rechterkant van de dreef richting Hof ter Linden komen tachtig nieuwe parkeerplaatsen.
De veelbesproken nieuwe parking aan Hof ter Linden zou voor de zomer eindelijk klaar moeten zijn. Door de bezwaren van één burger werd de startdatum van de werken telkens uitgesteld. De provincie gaat nu mee in het verhaal van het stadsbestuur waardoor de werken eindelijk kunnen beginnen. Tegen de zomer zouden er tachtig nieuwe parkeerplaatsen in het centrum van Edegem moeten liggen.

Het plan voor de nieuwe parking dateert al van begin 2017. Door basisschool De Link en de ontwikkeling van Hof ter Linden en het kasteeldomein is de parkeerdruk in de dorpskern de laatste jaren sterk toegenomen. De werken konden nog niet starten door het bezwaarschrift van één Edegemnaar. Tijdens een hoorzitting bij de provincie trok het gemeentebestuur echter aan het langste eind en mag de nieuwe parking met tachtig plaatsen er dus wel komen.

Waterdoorlatend

De parking wordt aangelegd met waterdoorlatend materiaal. Ouders die hun kinderen afzetten en afhalen op De Link kunnen de parking gebruiken zodat de Patronaatstraat, waar de school zich bevindt, autoluw gemaakt kan worden.

Verder zal het toekomstige restaurant Stable in het oostelijke koetshuis op het kasteeldomein nog een private parking aanleggen voor tien wagens.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RENE KEEGAN

    hoeveel heeft dat prestige-project "krot van den baron" al gekost aan de belastingbetaler ? en maar snoeien in het personeel... de (af)rekening volgt later !