Stenen en beton van Agfa-Gevaert krijgen tweede leven in nieuw bouwproject

Archiefbeeld van de sloopwerken van de oude fabriekssite.
Klaas De Scheirder Archiefbeeld van de sloopwerken van de oude fabriekssite.
De sloopwerken van de oude fabrieksgebouwen op het Edegemse deel van Agfa-Gevaert zijn afgerond. De sanering van de vervuilde grond is ook achter de rug waardoor het terrein klaar gemaakt kan worden voor de bouw van 350 nieuwe woningen in een groen gebied.

De werken aan het woonproject Minerve van projectontwikkelaar Revive zitten op schema. De voormalige fabriekssite tussen de Minervastraat, Fort V-straat en de Jacob de Roorestraat is een grote vlakte nu. Alle gebouwen zijn tegen de grond gelegd en de bodem, vervuild door oorlogsfabrieken tijdens de Tweede Wereldoorlog, is gesaneerd.

De stenen en het beton van de oude loodsen en fabrieken worden verbrokkeld zodat ze hergebruikt kunnen worden voor het nieuwe woonproject, voor bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe paden.

In het najaar van 2019 begint de bouw van het nieuwe woonproject met 350 woongelegenheden. Eerst wordt de ondergrondse parking uitgegraven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.