Recordbedrag van meer dan 100.000 euro opgehaald op Levensloop

2.122 deelnemers liepen of wandelden 24 uur voor het goede doel.
Klaas De Scheirder 2.122 deelnemers liepen of wandelden 24 uur voor het goede doel.

Levensloop Edegem haalde dit weekend maar liefst 102.368 euro op voor de Stichting Tegen Kanker. Vijftig teams met in totaal 2.122 deelnemers liepen of wandelden vierentwintig uur lang voor het goede doel.


"Wij blijven giften ontvangen tot eind december maar meteen na de wedstrijd is dat een record", straalt voorzitter Pascale Swolfs.


"Vorig jaar telden we meteen na de loop ongeveer 93.000 euro maar dat is na giften nog 125.000 euro geworden. We verwachten ook dit jaar dat er nog een pak bij zal komen de komende maanden. Het geld gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de promotie ervan én naar de rechtstreekse hulp voor patiënten."

Zelf kankerpatiënt

Pascale richtte de Edegemse versie van Levensloop vijf jaar geleden op met haar man Patrick Van de Vorst, die toen het voorzitterschap op zich nam. "Ik was toen zelf kankerpatiënt. Op een infovergadering wilde ik met mijn man een team oprichten voor een andere Levensloop", gaat Pascale verder. "De bal ging aan het rollen en in plaats van leider van een team werd mijn man opeens voorzitter van de wedstrijd in Edegem. Ondertussen ben ik genezen verklaard, hopelijk blijft dat ook zo, maar wij blijven gaan. Op naar de zesde editie van dit warme evenement!". (BSB)