Op zoek naar koele blokplek? Sint-Antoniuskerk heet je welkom

In Boechout zullen de kerken binnenkort worden opengesteld voor culturele evenementen en in Edegem zijn de studenten uit het hoger onderwijs vanaf 28 mei tot 30 juni welkom in de Sint-Antoniuskerk. Het idee werd uitgewerkt door schepen voor Patrimonium Ine Bosschaerts (N-VA) en burgemeester Koen Metsu (N-VA).

"In juni kan het tijdens de examenperiode warm zijn. Dan kan er bij de studenten wel eens nood zijn aan een rustige en koele plaats om te blokken. De kerk zal dan opengesteld worden van 9 tot 19 uur op week- én weekenddagen. Op dagen dat er andere activiteiten plaatsvinden in de kerk zal er niet kunnen worden gestudeerd maar deze data zullen duidelijk worden gecommuniceerd via de website en de Facebookpagina van de gemeente", licht schepen Bosschaerts toe.


Het gaat om een pilootproject waarbij er voorlopig tien plekjes worden voorzien in de kerk. De studenten kunnen vooraf inschrijven via de cultuurdienst of ze kunnen de dag zelf komen kijken of er een plaatsje vrij is.

Reserveren

"Als we merken dat de inschrijvingen vlot lopen, kunnen er nog plaatsen vrijkomen. In juli evalueren we het project en mogelijk wordt het dan herhaald in de tweede zit", besluit de schepen. Gratis wifi zal helaas niet aanwezig zijn in de kerk.


In Boechout werd eerder beslist om de kerken toegankelijk te maken voor de socio-culturele activiteiten.


"Daarom gaan we nu aan het werk om een duidelijk reglement op te stellen. Ik vermoed dat de eerste activiteiten vanaf na de zomer kunnen worden geboekt in onze kerken", geeft schepen Philip Verstappen (PRO Boechout-Vremde) nog mee. (FSL)