Kaffée Allée dit weekend eindelijk van start na administratieve rompslomp

De organisatie van Kaffée Allée was vorige week nog druk aan de weer om alles in gereedheid te brengen.
Benoit De Freine De organisatie van Kaffée Allée was vorige week nog druk aan de weer om alles in gereedheid te brengen.
Zomerbar Kaffée Allée kent eindelijk zijn doorstart in het Edegemse Fort 5. Na de pop-up aan de oude fabriekssite van Agfa-Gevaert was het een lange administratieve weg richting de nieuwe locatie. Het openingsweekend wordt gevierd met gratis proevertjes, kinderanimatie en optredens.

Door de bouw van het nieuwe woonproject Minerve aan de Agfa-site moest Kaffée Allée na vorige zomer op zoek naar een nieuwe locatie voor een zomerbar. Na enkele mislukte overeenkomsten met nieuwe locaties kwam het gemeentebestuur eind februari met een geschenk uit de hemel. De gemeente ging op zoek naar concessiehouders voor een nieuwe zomerbar aan Fort 5.

Dan moest Kaffée Allée de concessieovereenkomst eerst wel binnenhalen. Begin april schoof het gemeentebestuur Kaffée Allée naar voren als beste kandidaat. Kaffée Allée liet daarmee onder andere de organisatie achter de Mortselse zomerbar BAR4 achter zich, die het Mortselse fort vorig jaar verlieten omwille van een geschil met het stadsbestuur.

Enkel de vleermuizenpopulatie in en rond Fort 5 kon nog roet in het eten strooien maar na overleg met het gemeentebestuur en het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos kon Kaffée Allée deze zomer doorgaan mits enkele voorwaarden zoals geen versterkte muziek of geen muziek buiten de loods van het fort.

“Kaffée Allée gaat donderdag en vrijdag van start met gratis proevertjes van de nieuwe Rodenbach Fruitage en de alom bekende Cornet”, klinkt het bij Kaffée Allée. “Ook zullen er akoestische optredens plaatsvinden. Zaterdag zijn er verschillende happy hours en zondag gratis mocktails. Heel het weekend door is er kinderanimatie.”

De organisatie raadt aan te voet of met de fiets te komen. Wagens kunnen aan het Kerkplein geparkeerd worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.