Jeugdtrainer opgesloten in illegalencentrum

Eugène Djangmah.
Foto Lefelon Eugène Djangmah.
Een uitstap naar een scoutsfuif in Edegem is voor Eugène Djangmah (18) dit weekend geëindigd met opsluiting in het centrum voor illegalen in Vottem. Hij moet daar wachten op zijn repatriëring naar Ghana, het land dat hij als zevenjarige verliet. Eugène groeide op in Antwerpen en is als speler en jeugdtrainer een vaste waarde bij amateurvoetbalclub Groenenhoek. "Hij is één van ons", zegt Maurits De Preter, die een steuncampagne start.

Eugène en enkele vrienden trokken vrijdag naar een scoutsfuif in Edegem. Rond 1.30 uur ontstond er een incident. Woordvoerder Dirk Fonteyne van politie Minos: "Onze ploeg ter plaatse heeft een aantal mensen gecontroleerd. Daarbij was een jongen van achttien die geen Belgische identiteitspapieren bij zich had. Hij bleek niets met het incident te maken te hebben. Wij hebben met de dienst Vreemdelingenzaken contact opgenomen en die gaf ons opdracht hem naar het gesloten centrum voor Illegalen in Vottem te brengen."


Jeugdvoorzitter Ivo Meulders van Groenenhoek: "Eugène speelt al van kleinsaf bij Groenenhoek. Dit seizoen zit hij bij onze eerste ploeg en is hij trainer van de kadetten. Enkele ploegmakkers die mee naar de scoutsfuif waren, hebben zaterdag het clubbestuur gealarmeerd. We gaan er alles aan doen om hem hier te houden."


Maurits De Preter trommelde gisteravond vrienden en kennissen op om een steuncampagne voor Eugène uit de grond te stampen. (PLA)