Immaculata wil oudste vleugel uit 1995 vernieuwen

Woonzorgcentrum Immaculata (archiefbeeld).
Woonzorgcentrum Immaculata (archiefbeeld).
De oudste vleugel van woonzorgcentrum Immaculata is aan vervanging toe. Woonzorgnetwerk Edegem is een studie opgestart om te kijken wat er met het achtergelegen deel van het rusthuis kan gebeuren.

Er is een ruimteonderzoek gestart door Woonzorgnetwerk Edegem over de oudste vleugel van het Edegemse rustoord Immaculata. Het onderzoek moet uitmaken of de vleugel volledig afgebroken en heropgebouwd moet worden, of gerenoveerd. Wel is het duidelijk dat het deel van het gebouw, dat er al staat sinds 1995, aan vernieuwing toe is. De bewoners hoeven zich geen zorgen te maken tijdens verbouwingen, het bestuur benadrukt dat iedereen in het woonzorgcentrum zal kunnen blijven wonen tijdens de werken.

Een timing van mogelijke werken is er voorlopig nog niet. Wel wil Immaculata het bouwproject koppelen aan maatregelen om de waterproblematiek in de buurt aan te pakken en te investeren in duurzaamheid.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.