Gastronomisch restaurant opent tegen winter in koetshuis Hof ter Linden: “Topchefs uit heel Europa zullen komen koken”

Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Dieter Vander Velpen Architects Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
De renovatie van het oostelijke koetshuis van Hof ter Linden in Edegem is gestart. De kok van de Mortselse brasserie Pastis zal - hopelijk vanaf de winter - achter het fornuis staan van het nieuwe gastronomisch restaurant. “Topchefs uit heel Europa zullen er komen koken.”

Het nieuwe restaurant is de volgende stap van het gemeentebestuur van Edegem, Kempens Landschap en het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos om van Hof ter Linden een toegankelijk recreatief parkdomein te maken. De drie eigenaars gingen samen op zoek naar private partners voor beide koetshuizen. In het westelijke koetshuis opende een jaar geleden al Brasserie Hof ter Linden. In het oostelijk koetshuis opent over een half jaar dus een nieuw stijlvol restaurant met 25 tot 35 zitplaatsen.

Ervaren kok Njegoš Kaličanin van brasserie Pastis uit Mortsel zal er vanaf volgende winter in de potten roeren. Hij treedt regelmatig als gastchef op in heel wat sterrenrestaurants in Europa. Voor dit project gaat hij in zee met twee partners die contacten hebben in de mediawereld. Architect Dieter Vander Velpen, bekend van het plan voor het hoofdkwartier van Tomorrowland en de lichtinstallatie van sterrenrestaurant The Jane, licht al een tipje van de sluier over het concept van de nieuwe zaak.

Klaas De Scheirder

“Het restaurant en het latere terras zullen ingericht worden in een stijl die draait rond de kracht van bescheidenheid en de natuur, die harmonieus aansluit bij de bouwsporen en ruwe elementen van het historische koetshuis”, zegt de architect. “We zullen hout, steen en andere natuurlijke materialen in hun ruwe en pure vorm gebruiken.”

Het nieuwe gastronomisch restaurant komt in het oostelijk koetshuis van het Edegemse kasteeldomein.
Klaas De Scheirder Het nieuwe gastronomisch restaurant komt in het oostelijk koetshuis van het Edegemse kasteeldomein.

“Het nieuwe restaurant richt zich op iedereen die zich wil laten verrassen door fantastische smaken in een uniek kader”, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA). “De oude paardenstallen ontpoppen zich tot een ontmoetingsplek voor de culinaire levensgenieter. De uitbaters hebben dankzij hun netwerk een ongezien aantal contacten met topchefs uit het hele continent. Die grote namen zullen op regelmatige basis uitgenodigd worden en ons verrassen met nieuwe gerechten. Op die manier zijn een gevarieerd aanbod en permanente topkwaliteit verzekerd. Het project vervolledigt ons culinair aanbod in het hart van onze gemeente.”

Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Dieter Vander Velpen Architects Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Dieter Vander Velpen Architects Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Philippe Muyters mag mee het lint doorknippen.
Klaas De Scheirder Philippe Muyters mag mee het lint doorknippen.

“Sinds de opening van de brasserie in het westelijk koetshuis hebben onze inwoners duidelijk de weg naar Hof ter Linden gevonden”, vult schepen voor Patrimonium en Erfgoed Sofie De Leeuw (N-VA) aan. “We zijn enorm blij dat ook de uitbaters van het oostelijke koetshuis aan de inrichting kunnen starten. Dit jaar zouden het interieur en de keuken afgewerkt moeten worden. In 2020 volgt de afwerking van de tuin met terras en de hogere verdiepingen. Het nieuwe restaurant wordt een extra trekpleister van ons parkdomein.”

Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Dieter Vander Velpen Architects Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Klaas De Scheirder
Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Dieter Vander Velpen Architects Een simulatiebeeld van het nieuwe restaurant.
Klaas De Scheirder



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.