Familieweekend Kaffée Allée eindigt met stille film onder begeleiding van live-orkest

Victor De Clercq en Geert Verheyden van Kaffée Allée met de burgemeester en schepen bij de seizoensopening van de zomerbar.
Benoit De Freine Victor De Clercq en Geert Verheyden van Kaffée Allée met de burgemeester en schepen bij de seizoensopening van de zomerbar.
Het familieweekend van zomerbar Kaffée Allée heeft dit jaar iets speciaals te pakken gekregen. PentaQ, een orkest van koperblazers, zal de stille filmklassieker Sherlock Jr. uit 1924 begeleiden met muziek van de bekende trompettist Simon Van Hoecke.

Het familieweekend van Kaffée Allée start traditioneel met op zaterdag eerst de gekende zomerbrunch met aansluitend de kinderdag met springkastelen, grime, gekke fietsen en stoeptekeningen. Nieuw dit jaar is de vertoning van Buster Keatons filmklassieker uit 1924: ‘Sherlock Jr.’.

“Om de vleermuizenhabitat rondom het fort niet te verstoren zijn wij dit jaar naar nieuwe activiteiten op zoek gegaan”, zegt Geert Verheyden van Kaffée Allée. “In samenwerking met onze vrienden van Manufactuur Cultuur kwamen we op het idee van de stille film met begeleiding. De loods van het fort is de perfecte locatie voor zoiets.”

De brunch met inschrijving start donderdag om 10.30 en eindigt om 13 uur. Aansluitend is het gratis kindernamiddag tot 18 uur. Vrijdag dan is het de stille film met begeleiding van 19 tot 23 uur. Alle activiteiten spelen zich af in en rond de loods aan Fort 5.

Sherlock Jr. is een komedie over een klungelige filmprojecteur die detective wil worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.