Edegem nodigt bosbrossers uit voor open debat

Donderdag 31 januari was alweer de vierde klimaatmars van Youth For Climate in Brussel.
BELGA Donderdag 31 januari was alweer de vierde klimaatmars van Youth For Climate in Brussel.
Het gemeentebestuur van Edegem nodigt de Edegemse scholieren die de afgelopen weken deelnamen aan de klimaatmarsen in Brussel uit voor een debat. “Wij juichen hun gedrevenheid en vraag om gehoord te worden toe.”

Ook in Edegem zitten een zeventigtal zogenoemde bosbrossers die de voorbije donderdagen spijbelden om te gaan betogen in Brussel voor een beter klimaatbeleid. Het gemeentebestuur van Edegem juicht hun gedrevenheid en de vraag om gehoord te worden naar eigen zeggen toe en nodigt de jongeren uit voor een open debat met de burgemeester en schepenen.

“Edegem heeft haar eigen klimaatplan maar wellicht kunnen we lokaal nog meer inspanningen doen om ons plan verder te verrijken”, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA). “We zijn enorm benieuwd naar de input en ideeën van de Edegemse leerlingen en gaan daarover heel graag met hen in gesprek.”

Alle Edegemse scholieren die deelnamen aan Youth for Climate werden persoonlijk uitgenodigd door het gemeentebestuur. Het open debat vindt volgende week woensdag plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.