Exclusief voor abonnees

Creatieve oma (70) wil met opbrengst droom van getalenteerde kleinzoon (14) waarmaken: 100 schilderijen voor één vleugelpiano

"Monsterbedragen vraag ik niet, want ik ben geen meester. Maar wie weet, vinden we een weldoener" Oma Rachelle Hofmans (70)
Joel Hoylaerts / Photonews "Monsterbedragen vraag ik niet, want ik ben geen meester. Maar wie weet, vinden we een weldoener" Oma Rachelle Hofmans (70)
100 werken voor 1 piano: Rachelle Hofmans (70) schilderde een jaar lang muzikale portretten, die ze verkoopt om haar kleinzoon een vleugelpiano te kunnen kopen. "Hij is een wonderkind, maar een Steinway kost 70.000 euro. Wie weet, vinden we wel een weldoener."

Anderhalf jaar geleden was Manu Amadi uit Edegem bij de tien finalisten van 'Speel het Hard', een wedstrijd waarin de winnaar het voorprogramma mocht spelen van Thomas Vanderveken en het Brussels Philharmonic in de Bijloke in Gent. Toen al stond zijn talent buiten kijf. Hoe hij uit het blote hoofd en met sprekend gemak een concerto van Joseph Haydn uit de vingers liet glijden: ronduit indrukwekkend. Hij won niet, maar werd een ervaring rijker. Sindsdien kreeg Manu een flinke groeischeut en is hij zijn buffetpiano ontgroeid.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerrit Malego

    Een Steinway model A heb je al voor 35000 euro, en da's eentje van een jaar of 70 dan. En daarvoor krijg je dan een prachtinstrument. En er zijn veel andere merken op de markt die een even mooie klank produceren als die steinways (Bluthner, Bösendorfer,...), en algauw 10.000 tot 20.000 euro minder kosten