Collegewijk moet tot 7.022 voertuigen per dag slikken: gemeente belooft snel maatregelen

215.000 wagens en 23.000 trucks. Zoveel verkeer passeerde er in twee maanden tijd door de Rombout Keldermansstraat in de Collegewijk. Oppositiepartij Groen ging aan de slag met verkeerstellingen met behulp van de technologie van Telraam en waarschuwt nu voor de resultaten. Het bestuur belooft snel met maatregelen te komen.

Op de drukste dag sinds de metingen passeerden er 7.022 voertuigen door de wijk. Naast het aantal voertuigen meet de technologie van Telraam ook de snelheid. Eén derde houdt zich niet aan de toegelaten snelheid van dertig kilometer per uur. Groen wil de uren van de verdwijnpaal, die vorige legislatuur werd ingevoerd, uitbreiden en een nultolerantie invoeren voor hardrijders door middel van mobiele of permanente camera’s. “Extra maatregelen verhogen niet enkel de verkeersveiligheid, maar zorgen ook voor een meer leefbare wijk.”

Studiebureau

Het gemeentebestuur laat weten zich bewust te zijn van het probleem en heeft een studiebureau aangesteld om zelf verkeerstellingen uit te voeren waarna gepaste maatregelen kunnen uitgewerkt worden. Zowel de uitbreiding van de verdwijnpaal als camerabewaking wordt bekeken.

Groen benadrukt dat het de komende maanden blijft meten met de technologie van Telraam.