Broer van poetsvrouw staat alleen terecht voor overval op bejaard koppel

In deze villa in Edegem ging de overvaller er met de Mercedes van de bewoners vandoor.
Sander Bral In deze villa in Edegem ging de overvaller er met de Mercedes van de bewoners vandoor.
Een 27-jarige man staat terecht voor de gewapende overval op een bejaard koppel in hun woning in Edegem. De man ging er met de Mercedes van de bewoners vandoor. Ook de poetsvrouw en haar partner werden aanvankelijk gearresteerd voor medeplichtigheid, maar zij zijn door de raadkamer buiten vervolging gesteld.

De raadkamer kreeg gisteren het afgeronde onderzoek over de home-invasion voorgelegd. De feiten dateren van  20 mei 2019. Een gemaskerde man  bedreigde toen de 74-jarige man en vrouw met een mes, eiste geld en wilde de sleutels van de  Mercedes. De slachtoffers werden geboeid aan handen en polsen en opgesloten in de garage. Ze konden zichzelf bevrijden en alarm slaan.

Al snel kwam de federale gerechtelijke politie op het spoor van de poetsvrouw. De 43-jarige vrouw en haar 38-jarige partner werden aanvankelijk opgepakt. De poetsvrouw werd onder voorwaarden vrijgelaten, maar haar partner bleef langer in de gevangenis opgesloten. 

Begin juni werd de 27-jarige broer van de poetsvrouw opgepakt in Portugal. Daar reed hij rond met de Mercedes van het koppel uit Edegem. Hij werd overgeleverd aan België. Gisteren werd zijn dossier naar de raadkamer gestuurd. 

Het Antwerpse parket vroeg de buitenvervolgingstelling van de poetsvrouw en haar partner. Alleen de 27-jarige overvaller zal voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. Hij zit nog steeds in de gevangenis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.