Al 72.000 views in week tijd

'TRIBUTE' VOOR TOMORROWLAND MASSAAL BEKEKEN OP YOUTUBE

Eva Blom en Jan Kerckhofs: "Met de filmpjes op YouTube versieren we optredens."
Laenen Eva Blom en Jan Kerckhofs: "Met de filmpjes op YouTube versieren we optredens."
Het filmpje van Jan Kerckhofs en Eva Blom, hun eigen 'Tribute' aan Tomorrowland 2015 op de festivalweide, wordt massaal bekeken op YouTube. Hun akoestische versie van nummers als The Hum van Dimitri Vegas & Like Mike en Sun is Shining van Axwell Ingrosso is na een weekje al goed voor meer dan 72.000 views. "Het is door die filmpjes dat we optredens versieren", zegt Jan.

Hun eerste 'Tribute' uit 2013 werd al meer dan 215.000 keer bekeken. Maar het is met dergelijke muziekfragmenten dat het muzikale verhaal van Jan (26) uit Edegem en Eva (26), afkomstig uit Edegem maar ondertussen naar Antwerpen verhuisd, is begonnen.


"Ik speel piano en gitaar maar ik heb nooit notenleer gevolgd of een instrument leren spelen. Enkele jaren geleden werd ik eens gefilmd toen ik mijn zingende zussen muzikaal begeleidde. Die video sloeg aan en sindsdien maak ik online muziekfilmpjes om optredens te versieren", zegt Jan.


Deze strategie lijkt goed te werken. "We hebben in negen verschillende landen opgetreden waaronder een tournee van drie weken door Zwitserland. We spelen in de Arenbergschouwburg, in theaters, bars, evenementen en zelfs trouwfeesten. Dus ik leef van mijn muziek."

Een beeld uit het filmpje. Jan en Eva maakten hun eigen versie van The Hum van Dimitri Vegas & Like Mike en Sun is Shining van Axwell Ingrosso.
Kos Een beeld uit het filmpje. Jan en Eva maakten hun eigen versie van The Hum van Dimitri Vegas & Like Mike en Sun is Shining van Axwell Ingrosso.

Stamcafé

Als akoestisch singer-songwriter had Jan ook nood aan een zangeres. Dat is sinds vier jaar Eva. "Door gemeenschappelijke vrienden in ons stamcafé hebben we elkaar leren kennen. We werken nu ongeveer vier jaar samen maar we hebben ook elk onze eigen muzikale projecten", zegt Eva. De twee voelen elkaar perfect aan wanneer ze met muziek bezig zijn. "Het gebeurt dikwijls dat we tegen elkaar zeggen: 'Kom we gaan iets opnemen', en dan zijn we vertrokken", zegt Jan.

Dromen

Eva en Jan willen zeker nog veel met elkaar samenwerken op muzikaal vlak al liggen de dromen een beetje uit elkaar. "Ik wil gewoon bezig blijven met muziek en met mijn akoestisch genre. Men kan mij solo boeken, met Eva of met een orkest, alles is mogelijk. Via crowdfunding probeer ik middelen te verzamelen om mijn eerste album op te nemen. Ik werk ook nog aan een aantal andere projecten zoals muziekkampen voor kinderen vanaf volgend jaar en Acoustic Monday. Hiermee geef ik met mijn collega's een podium aan onbekend talent", zegt Jan.


Eva gaat vanaf oktober meer zekerheid inbouwen. "Dan begint mijn opleiding bij de federale politie. Enkel en alleen leven van de muziek lijkt me iets te veel onzekerheid."

Discotheken

"Naast de optredens met Jan droom ik ervan om ooit de vocals te doen van bekende dj's op de mainstage van Tomorrowland. Ik heb dit al eens mogen doen op een zijpodium en vorig jaar heb ik op het hoofdpodium van Summerfestival gestaan omdat ik het anthem had ingezongen op muziek van Alvar & Millas. Ook in discotheken word ik al eens gevraagd", zegt Eva.


De werken van Eva en Jan ontdekken, kan op www.facebook.com/ evablommusic en www.facebook.com/jankerckhofmusic.