Al 40.000 euro voor prothesen Audrey

BV'S STEKEN ZESJARIG MEISJE ZONDER HANDEN EN VOETEN HART ONDER DE RIEM

Stiefpapa Steven met broer Danté, mama Elfi met Audrey en rechts zus Yentel.
Marc De Roeck Stiefpapa Steven met broer Danté, mama Elfi met Audrey en rechts zus Yentel.
De inzamelactie voor Audrey Van Bergen (6), een meisje dat haar handen en voeten verloor, bereikte zaterdag een apotheose. Artiesten als Sam Gooris en Juliette en Camille uit 'The Voice Kids' kwamen op een benefiet in Hangar 27 in Edegem zingen. Tot nu werd er al 40.000 euro ingezameld.

Het verhaal van Audrey Van Bergen uit Lier laat niemand onberoerd. Toen het meisje amper 13 maanden was, moesten door een levensgevaarlijke pneumokokkeninfectie haar onderbeentjes en handjes worden geamputeerd. Om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden, heeft Audrey computergestuurde handprothesen nodig. Die kosten echter 100.000 euro, een bedrag dat mama Elfi Meysmans onmogelijk alleen kan ophoesten.


Onder impuls van de vzw Centrum voor Sociale Hulp uit Merksem werd een jaar geleden gestart met een inzamelactie. Dankzij de steun van verschillende instanties werd intussen al een bedrag van 40.000 euro ingezameld. "We vernamen de problemen van Audrey via een reportage op tv", zegt voorzitter Mario Schaekers.


"Haar verhaal greep ons zo aan dat we zelf contact zochten met de familie."


Onder meer Edegems Burgemeester Koen Metsu (N-VA) nam deel aan de marathon van Antwerpen, liet zich sponsoren en zamelde op die manier 2.500 euro in voor Audrey. Zaterdag werd de cheque overhandigd aan Audrey en haar mama. Zij reageerden dolgelukkig. "Het is fantastisch dat zoveel mensen bereid waren om ons te helpen", zegt Elfi. "We hadden zo veel solidariteit nooit verwacht. Tegelijk zijn het ook heel zware en drukke maanden geweest voor ons. Daarom nemen we hierna wat ademruimte."

Juliette en Camille van 'The Voice Kids' met Audrey (midden).
Marc De Roeck Juliette en Camille van 'The Voice Kids' met Audrey (midden).

Kleine opkomst

Aan het bedrag van de cheque moet ook nog de opbrengst van de benefiet zelf worden toegevoegd. Al wordt dat wellicht minder dan verwacht. Ondanks de aanwezigheid van grote namen als Sam Gooris, Yves Segers, Mauro Pawlowski en Guy Van Sande op de affiche liet de publieke opkomst zaterdag toch wat te wensen over. Hoogtepunt van de dag was het optreden van Juliette Van Damme (10) en Camille Beniest (10) van 'The Voice Kids'. Zij brachten toepasselijk 'People help the people', in de versie van Birdy. "Toen we de vraag kregen om op te treden op de benefiet, hebben we eigenlijk niet getwijfeld", zeggen de meisjes. "We wilden heel graag ons steentje bijdragen om Audrey te helpen. Voor ons was het echt een heel fijne namiddag."


"Voor ons zit de inzamelactie voor Audrey er nu op. Nu gaan we ons weer richten op kleinere projecten. Er zijn er genoeg die onze hulp kunnen gebruiken", besluit Mario Schaekers.