"Urban trail kan in elke gemeente"

EDEGEM EN LINT ORGANISEREN LOOPWEDSTRIJDEN DOOR GEBOUWEN

Sportschepen Koen Michiels (achteraan midden) en burgemeester Koen Metsu van Edegem (rechts), samen met een vertegenwoordiging van atletiekclub Abes en verpleegsters van het UZA in de gang van het ziekenhuis waardoor de E!Trail zal lopen.
Foto Klaas De Scheirder Sportschepen Koen Michiels (achteraan midden) en burgemeester Koen Metsu van Edegem (rechts), samen met een vertegenwoordiging van atletiekclub Abes en verpleegsters van het UZA in de gang van het ziekenhuis waardoor de E!Trail zal lopen.
Urban trails of loopwedstrijden door gebouwen moeten niet altijd door grote steden lopen, dat bewijzen Edegem en Lint de komende weken. In Edegem werd gisteren de tweede editie van de E!Trail voorgesteld en in Lint vindt zondag de eerste LinTrail plaats.

De tweede E!Trail op zondag 11 juni wordt zeker nog uitdagender dan de vorige. "We hebben echt enkele interessante locaties weten te strikken om doorheen te lopen. De deelnemers zullen onder andere door de catacomben van het UZA, over Golfclub Drie Eycken en langs Tuincentrum Claes. Het UZA heeft echt gigantisch veel gangen die kilometers lang zijn", vertelt Tim Bal van ABES Edegem. De atletiekclub organiseert het loopevenement samen met het Edegemse gemeentebestuur.

Succes

Andere locaties die op het parcours liggen zijn onder andere de Sint-Antoniuskerk, Hotel Ter Elst, David Lloyd Wellness, TC Ter Linden, TC Ter Eiken en sporthal Kattenbroek. "Een urban trail kan wel degelijk in elke gemeente. Het is een manier om de gemeente anders te ontdekken. Vorig jaar was meteen een succes met ongeveer 220 deelnemers. Dit jaar mogen we toch hopen op een 400-tal lopers."


De start wordt opnieuw om 10 uur op het Gemeenteplein gegeven. Ook de aankomst is hier voorzien. De deelnemers krijgen twee uur de tijd om de afstand van ongeveer tien kilometer af te leggen. De deelnameprijs bedraagt 5 euro. Inschrijven kan tot 4 juni op www.abes-edegem.be.


Sportschepen Koen Michiels (N-VA) ziet de tweede E!Trail graag komen. "De vorige editie is heel goed meegevallen en ik denk dat we een goede aanzet hebben gemaakt om er een traditie van te maken. Mensen aanzetten tot bewegen is doel van ons bestuur en met de E!Trail doen we dit op een heel laagdrempelige manier. Iedereen kan namelijk komen meedoen."


Wie in de Antwerpse zuidrand door aparte gebouwen wil lopen, moet zelfs niet wachten tot 11 juni. Zondag kan er al een eerste keer worden gelopen tijdens de LinTrail van Lint. "We waren op zoek naar een nieuw evenement voor onze feestelijke meimaand 'Lint Boetiek'. Urban trails zijn zeker in en het spreekt de mensen aan. Onze sportdienst vroeg zich daarom af waarom dit niet in Lint zou kunnen. Lopen is een gezonde manier van bewegen en wij willen mensen aanzetten tot bewegen en sporten", licht Lints sportschepen Alice Bruno (N-VA) toe.

AED Studios

Lint mag dan niet zo groot zijn, de te ontdekken gebouwen zijn ook wel heel interessant. "Op het parcours liggen onder andere de AED Studios, twee scholen en het gemeentehuis. De LinTrail heeft ook een sociaal aspect want de deelnemers lopen langs het Meihof, het opvangcentrum voor asielzoekers."


Verder passeren de lopers ook doorheen OC De Witte Merel, het toekomstige woonproject 'Zevenhuizen' en De Marbollen. "We zullen na deze eerste editie evalueren maar het zou zeker kunnen dat dit evenement een vervolg krijgt."


Wie zondag gratis door Lint wil joggen (4 of 10 kilometer), moet om 14 uur aan de start staan in het gemeentepark.