"Netwerken moet plezant zijn"

JONGE ONDERNEMERS COMBINEREN EVENEMENT MET SPORT EN COMEDY

Ben Deburchgrave en Dieter Verheyen tussen hun sportieve ambassadeur Begijn le Bleu en zakelijke ambassadeur Peter s' Jongers (CEO Protime).
Foto RV Ben Deburchgrave en Dieter Verheyen tussen hun sportieve ambassadeur Begijn le Bleu en zakelijke ambassadeur Peter s' Jongers (CEO Protime).
De jonge ondernemers Ben Deburchgrave uit Edegem en Dieter Verheyen uit Berchem pakken op dinsdag 23 mei uit met een vernieuwd netwerkconcept vanuit Edegem. "Netwerken moet plezant zijn. Daarom komt tijdens Business & Bikes netwerken, sport en comedy samen", vertellen Ben en Dieter. Het concept lijkt aan te slaan. De tachtig plaatsjes zijn bijna allemaal ingevuld.

Zowel Ben met zijn sportkledingbedrijf Pirazzo als Dieter met zijn evenementenbureau 1ST Division zijn vaste bezoekers van netwerkevenementen. Maar zelf wilden ze nog een stapje verder gaan dan de gekende samenkomsten voor bedrijfsleiders. "In september ontstonden onze eerste ideeën. We wilden op verschillende manieren een meerwaarde bieden aan onze klanten. Dit doen we door aan ons event een fietstocht en komische noot toe te voegen", legt Ben uit.


Ben en Dieter vinden 'duurzaam gezondheidsbeleid', zoals ze het omschrijven, belangrijk. "'Business & Bikes' moet een platform worden dat mensen aanzet tot gezond leven. Mensen die gezond leven, voelen zich beter in hun vel en presteren ook beter. Ze hebben ook minder kans om ziek te worden. Daarom doet het ons een plezier dat reeds veel CEO's en Edegems burgemeester Koen Metsu zich inschreven voor ons evenement. Als zij aantonen dat ze sporten, volgt hun personeel makkelijker die weg."


De deelnemers zullen op 23 mei dus eerst een fietstocht maken van ongeveer 80 kilometer. "We rijden onder andere langs Mechelen en Grimbergen met onderweg enkele kasseistroken en een paar hellingen. Maar de tocht is voor iedereen doenbaar. We voorzien ook volgwagens, een ziekenwagen en een assistentiewagen. Onderweg is er ook een bevoorrading", vat Dieter samen.

Kopman

Voor de komische noot zal comedian Begijn le Bleu zorgen. Hij fietst mee als kopman en ambassadeur. "Netwerken moet plezant zijn en ik denk dat het lachen wordt wanneer Begijn met een megafoon de fietsers op de wijze van Sporza-commentator Renaat Schotte onderweg toespreekt. Hij is trouwens zelf ook veel bezig met fietsen", vult Ben aan.


Het vertrek en aankomst is voorzien aan Delta Lloyd Club in Edegem. Na de fietstocht kunnen de zakenlui zich douchen en aanschuiven bij de bikefitting initiatie en het walking diner met netwerkmoment.


"Naast het samenbrengen van leuke partners, sporten en lachen, gaan we ook inzetten op maatschappelijk ondernemen. Daarom zullen we er de volgende keer een goed doel bij betrekken. We zijn trouwens al aan het sleutelen aan een tweede editie die we graag tussen Knokke en Brugge zouden laten plaatsvinden. Wat ons betreft, mogen er nog veel 'Business & Bikes'-events volgen", besluiten Ben en Dieter.


Wie zich nog wil inschrijven, kan dit via www.businessandbikes.be. De deelnameprijs voor de hele namiddag en avond bedraagt 85 euro, exclusief BTW.