"Families moeten zich hier thuis voelen"

SERGE DE GROOF WORDT UITBATER LINKERKOETSHUIS HOF TER LINDEN

Nieuwe eigenaar Serge De Groof (tweede van rechts) voor het koetshuis aan Hof ter Linden, samen met de burgemeester van Edegem Koen Metsu (rechts) en enkele vertegenwoordigers van de gemeente en de provincie.
Foto Laenen Nieuwe eigenaar Serge De Groof (tweede van rechts) voor het koetshuis aan Hof ter Linden, samen met de burgemeester van Edegem Koen Metsu (rechts) en enkele vertegenwoordigers van de gemeente en de provincie.
Serge De Groof van onder andere de Riddershoeve uit Schoten, De Melkerij in het Nachtegalenpark en De Zevenster uit Schilde, wordt de nieuwe uitbater van het linkse koetshuis aan Hof ter Linden in Edegem. "Ik ga er een toegankelijke brasserie van maken waar families met kinderen zich thuis voelen", geeft Serge aan.

In 2015 hadden de eigenaren van Hof ter Linden, de gemeente Edegem, het Kempens Landschap en het Agentschap voor Natuur en Bos, reeds een overeenkomst met een uitbater om beide koetshuizen uit te baten. Maar dit verhaal ging uiteindelijk niet door. Na een tweede zoekronde heeft één van de twee koetshuizen nu toch een bestemming. Serge De Groof ondertekende gisteren een overeenkomst met de eigenaren.


"We hebben een handelshuur overeengekomen voor vijftien jaar die tot drie keer kan worden verlengd met telkens negen jaar", geeft gedeputeerde Inga Verhaert als covoorzitter van het Kempens Landschap mee.


De renovatiewerken aan de koetshuizen zijn momenteel bezig en Serge zal zelf ook nog investeringen uitvoeren zoals de aanbouw van een keuken, de aanleg van een speelbos achter de zaak en de inrichting van een conciërgewoning op de eerste verdieping. "Daarom zal Serge de eerste vijf jaar 18.000 euro per jaar betalen. Vanaf jaar zes stijgt de prijs voor brasserie en conciërgewoning naar 30.000 euro per jaar."


Het Edegemse schepencollege is alvast tevreden.

Topondernemer

"Dat we zo'n topondernemer kunnen strikken zegt toch ook iets over de aantrekkelijkheid van Edegem", meent burgemeester Koen Metsu (N-VA). Schepen Goedele Van der Spiegel (Groen) vult aan: "Samen met Fort 5 vormt Hof ter Linden een groene long dichtbij Antwerpen waar je vijf kilometer wandelpaden heeft. Je moet dit gebied beleven en dat kan met bijvoorbeeld een pannenkoek voor het hele gezin na een wandeling. Het project past perfect in de zuidrand om de regio toeristisch verder uit te werken."

Opening in 2018

Het grote werk voor Serge begint nu. Ten laatste op 1 maart 2018 hoopt hij zijn zaak, die de werktitel 'Melkerij Hof ter Linden' meekrijgt, te openen. "Dit wordt echt een unieke locatie waar jong en oud en families met kinderen kunnen langskomen. De kinderen kunnen buiten spelen in een groen park en voor de ouders of grootouders wordt het een toegankelijke brasserie waar ze een krantje kunnen lezen, iets kunnen drinken en een spaghetti kunnen eten." Tijdens het hoogseizoen zal de zaak iedere dag geopend zijn. "Dan moeten we toch rekenen op een vast team van twaalf tot veertien voltijdse werkkrachten aangevuld met studenten." De brasserie zal drie zalen krijgen met de hoofdverbruikszaal, een salon met open haard en een veranda. Zo komen er 150 zitplaatsen met nog een 120 plaatsen in de tuin. Voor de kinderen zal er een speeltuin en speelbos aangelegd worden.


Over enkele weken hoopt het gemeentebestuur ook de uitbater voor het rechterkoetshuis, een toekomstig restaurant, bekend te maken. Tegen de opening van de brasserie moet ook de parking met tachtig extra plaatsen klaar zijn.