Werkplaats Borgerstein verhuist naar veiling

Borgerstein vzw broedt op verhuis- en bouwplannen. Nog dit jaar wordt er gestart met de bouw van een nieuwe beschutte werkplaats op de site van veiling BelOrta.

WEBO, het maatwerkbedrijf van Borgerstein, heeft een veilingterrein langs de Kempenarestraat in erfpacht genomen voor de bouw van een nieuwe werkplaats. Het bedrijf heeft een 190-tal personen in dienst, waarvan 145 medewerkers met een mentale handicap. In de toekomst zullen zij in de Kempenarestraat tewerkgesteld worden in een complex met voldoende ruimte voor ateliers, kleedkamers, burelen en een refter. "Als alles goed gaat kan er in de loop van volgend jaar verhuisd worden."

Eens WEBO zich heeft gesetteld langs de Kempenarestraat, kan de vzw werk maken van een verkoop van het Sint-Jozefseminarie langs IJzerenveld, dat in 1974 werd aangekocht. "Het gebouw staat er al een eeuw en heeft zijn tijd gehad. Na de verhuis van WEBO kan onze huidige werkplaats worden afgebroken om plaats te maken voor nieuwe zorggebouwen. Zodra deze fases zijn afgerond, is een verkoop van het seminariegebouw aan de orde. We mikken op 2020." (AVH)

Het imposante seminariegebouw Borgerstein.
David Legreve Het imposante seminariegebouw Borgerstein.