Vlaams Belang voert actie aan Sint-Norbertusinstituut: “Aparte speelplaats tijdens ramadan is fout signaal”

Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut
Marc Aerts Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut
Vlaams Belang voerde donderdagochtend actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut in Duffel. “Men reserveert een aparte speelplaats voor leerlingen die deelnemen aan de ramadan, dit is een fout signaal”, zegt Hans Verreyt. “We willen onze leerlingen steunen en doen dit al tien jaar, maar worden nu onderwerp van een verkiezingsstunt”, reageert directeur Remco Babijn.

Vlaams Belang vatte post aan de de schoolpoort van SNOR met een spandoek en deelde er pamfletten uit. “Het Sint-Norbertusinstituut reserveert tijdens de middagpauze een aparte speelplaats voor leerlingen die deelnemen aan de ramadan, waar niet gegeten mag worden. Hiermee wordt het foute signaal gegeven dat islamitische normen voorrang krijgen boven onze eigen regels”, zegt Verreyt.

Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut
Marc Aerts Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut

“We kregen meerdere verontwaardigde reacties van ouders en leerlingen, en terecht. Een katholieke school moet zijn regels niet aanpassen om tegemoet te komen aan de islam. Onze partij vraagt de directie van het Sint-Norbertusinstituut dan ook om terug te komen op haar beslissing. Dit is immers de eerste stap, wat is de volgende?”

“Wij zijn erg verbaasd dat Vlaams Belang net nu actie voert over iets dat we op school al zo’n 10 jaar doen. We begrijpen dus niet waar al die drukte voor nodig is. Misschien heeft het iets te maken met de nakende verkiezingen?”, reageert directeur Babijn.

Directeur Remco Babijn.
Marc Aerts Directeur Remco Babijn.

“Vanuit ons opvoedingsproject brengen wij respect op voor de levensbeschouwelijke overtuiging van élke leerling. Ons doel is om iedereen de ruimte te geven om zich goed te voelen op school. Dit geldt ook voor de enkele moslimleerlingen die bij ons schoollopen. We proberen iedereen te geven wat hij of zij nodig heeft, of dat nu om een zorgnood of talent, om afkomst of religie gaat.”

“Als gelovige weet ik uit ervaring dat vasten allesbehalve eenvoudig is. Je moet vaak zwaar doorbijten, en het is net dan erg moeilijk om geconfronteerd te worden met mensen die wél eten”, aldus Babijn. “Daarom zijn leerlingen die deelnemen aan de ramadan vrij om de middagpauze onder toezicht op de speelplaats door te brengen. Wij proberen als school net om de diversiteit tussen onze leerlingen in te zetten om van elkaar te leren en de andere te respecteren. Onderwijs heeft nood aan rust, niet aan verkiezingsstunts.”

Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut
Marc Aerts Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut
Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut - de politie hield een oogje in het zeil
Marc Aerts Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut - de politie hield een oogje in het zeil
Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut - de politie hield een oogje in het zeil.
Marc Aerts Vlaams Belang voerde actie aan de schoolpoort van het Sint-Norbertusinstituut - de politie hield een oogje in het zeil.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.