Video van leerlingen Sint-Norbertusinstituut dingt mee in Europese statistiekfinale

Fien Bourbon, Walter Jacobs en Mirte De Bont
Sint-Norbertusinstituut Fien Bourbon, Walter Jacobs en Mirte De Bont
Een filmpje over het vruchtbaarheidscijfer in België, gemaakt door leerlingen van het Sint-Norbertusinstituut in Duffel, vertegenwoordigt België op een Europese superfinale over statistiek. In maart behaalde de school zilver op de allereerste Belgische Statistiekolympiade. Nu mag ze dus meedoen aan de Europese Statistiekolympiade. 

“De video, verplicht Engelstalig én ondertiteld, moest een statistisch onderwerp in twee minuten onderzoeken en de resultaten op een originele en aantrekkelijke manier voorstellen. TEAMSNOR, dat nu bestaat uit Fien Bourbon en Mirte De Bont koos na een brainstorm voor ‘Het vruchtbaarheidscijfer in België en hoe België zich verhoudt tot de andere Europese landen’”, aldus de school. 

“De video van TEAMSNOR werd uitgekozen om mee dingen op Europees niveau. De coach en leraar wiskunde van de leerlingen, Walter Jacobs, is erg trots, niet alleen op de leerlingen, maar ook de hartverwarmende samenwerking van alle leraren.” D

De video is er namelijk gekomen door vakoverschrijdend samenwerken: camerawerk, Engelse taalbegeleiding, muziekfragmentjes werden uitgewerkt tijdens de muziekles, filmpjes van baby’s van leraren... 

14 landen

In juni zal de Europese jury zich buigen over alle 28 inzendingen uit 14 landen. “Sint-Norbertusinstituut Duffel is uitermate fier dat leerlingen uit een Duffelse school op zo een hoog niveau kwaliteitsvol meedingen naar een prijs”, klinkt het nog. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.