Verpleegkundeschool bereidt toekomstige studenten voor op eerste schooljaar

Het wassen van een patiënt wordt getoond.
Marc Aerts Het wassen van een patiënt wordt getoond.

HBO5 Verpleegkunde van het Sint-Norbertusinstituut Duffel organiseert de eerste editie van de Summer Days. Twintig toekomstige studenten van de scholen maken tijdens deze voorbereidende zomerschool tot en met vrijdag kennis met de werking van de ‘verpleegsterschool’ en hun toekomstige klasgenoten.

“De eerstejaarsstudenten maken kennis met elkaar en de school, scherpen hun studievaardigheden aan, ontdekken het elektronisch leerplatform Smartschool, leren hun eerste verpleegkundig taaljargon en oefenen de basisverpleegkundige technieken. We merken dat voor sommige eerstejaars op de eerste schooldag heel wat info te verwerken krijgen. Het doel van de Summer Days is dan ook om de studenten perfect voorbereid aan de start te brengen”, aldus directeur Hilde Seymus. De Summer Days zijn met hun 20 deelnemers volzet. Momenteel telt het eerste jaar van HBO5 Verpleegkunde 90 inschrijvingen.

Marc AertsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.