Tal van inzamelingsacties voor mama en haar zoontjes na brand

In dit appartementsgebouw woedde zaterdagnacht een zware brand. Een mama van twee zoontjes van 3 en 11 sprong uit het raam toen de vlammen haar insloten.
Marc Aerts In dit appartementsgebouw woedde zaterdagnacht een zware brand. Een mama van twee zoontjes van 3 en 11 sprong uit het raam toen de vlammen haar insloten.
Het gemeentebestuur van Duffel wil een zicht krijgen op de talrijke inzamelingsacties voor het gezin uit de Berkhoevelaan dat dit weekend werd getroffen door een zware brand. “Het is belangrijk dat we noden kennen van het gezin”, klinkt het.

Het gezin van drie, een alleenstaande moeder met twee zoontjes van 3 en 11 jaar, werd op zaterdagnacht getroffen door een zware brand. Hun appartement brandde volledig uit en ook de andere flats in het complex liepen rook- en waterschade op. Ondertussen steken verschillende inzamelingsacties voor het gezin her en der de kop op. De gemeente Duffel had graag weet gehad van al deze acties. “Mensen die iets willen schenken aan het gezin, mogen de sociale dienst van onze gemeente contacteren. Het is niet de bedoeling dat schenkers meteen met hun spullen naar het gemeentehuis komen. Ze moeten eerst laten weten wat ze aan te bieden hebben”, legt burgemeester van Duffel Sofie Joosen (N-VA) uit.

Het raam waaruit de moeder sprong.
Marc Aerts Het raam waaruit de moeder sprong.

“Eens we de noden van het gezin en de overige getroffen bewoners kennen, selecteren we. Anders worden ze overspoeld met spullen waar ze misschien geen behoefte aan hebben of kledingstukken in de verkeerde maat.”

Om aan de vlammen te ontsnappen, sprong de moeder uit het raam van hun appartement op de de tweede verdieping. Haar toestand is stabiel. De Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen meldde op zondag dat de brand een accidentele oorzaak heeft. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij een kortsluiting in een gsm-lader.

De achterkant van het appartement.
Marc Aerts De achterkant van het appartement.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.