Sociale woningen worden vervangen door nieuwe projecten

Directeur KLEMO Tom Bridts, voorzitter KLEMO Fabienne Blavier, Theo Boel, voorzitter Volkswoningen van Duffel en Kristina Verhoye, directeur Volkswoningen van Duffel aan de Lageweg
KLEMO Directeur KLEMO Tom Bridts, voorzitter KLEMO Fabienne Blavier, Theo Boel, voorzitter Volkswoningen van Duffel en Kristina Verhoye, directeur Volkswoningen van Duffel aan de Lageweg
Sociale huisvestigingsmaatschappijen Volkswoningen van Duffel en KLEMO (Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken) gaan samentwee gemengde projecten voor sociale koop- en huurwoningen op Duffels grondgebied realiseren. De projecten komen in de Hoge Velden, Lindenlei, Lageweg en Rode Kruislei.

“Het gaat om twee vervangbouwprojecten in Duffel”, licht Theo Boel, voorzitter van Volkswoningen van Duffel, toe. “Meer bepaald zullen 30 bestaande sociale huurwoningen in Hoge Velden en Lindelei worden vervangen door 48 nieuwe huurwoningen en 11 sociale koopwoningen. Daarnaast zullen ook 43 bestaande huurwoningen in Lageweg en Rode Kruislei vervangen worden door 52 nieuwe huurwoningen en 10 koopwoningen. Bij de huurwoningen hebben potentiële huurders de keuze tussen appartementen en duplexwoningen variërend van 1 tot 4 slaapkamers. Kandidaat-kopers kunnen kiezen voor duplexwoningen van 2, 3 of 4 slaapkamers. Door dit project zal er meer betaalbare woongelegenheid komen in Duffel. Het gemeentebestuur van Duffel heeft heel bewust gekozen om ook sociale koopwoningen te realiseren in deze projecten, om zo te zorgen voor een gezonde sociale mix.”

Volkswoningen van Duffel neemt de sociale huurwoningen voor haar rekening. De sociale koopwoningen worden verkocht door KLEMO. “De combinatie met de meer dan 90 jaar ervaring van Volkswoningen van Duffel in sociale huisvestging zorgt voor een sterke basis voor deze samenwerking. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen een degelijke en betaalbare woning te bieden. Deze samenwerking zal voor de geïnteresseerden meer duidelijkheid brengen waar ze terecht kunnen”, aldus voorzitster van KLEMO Fabienne Blavier. Volgens de planning zullen de werken in 2021 starten. “Wie in aanmerking wil komen voor een sociale koopwoning moet voldoen aan bepaalde inkomens- en eigendomsvoorwaarden en op de wachtlijst ingeschreven staan. Kandidaten met interesse nemen best zo snel mogelijk contact op met KLEMO”, klinkt het nog. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.