Politie zwiert hardrijders op de bon bij reeks snelheidscontroles

Dieter Nijs
De politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft verschillende hardrijders geverbaliseerd. Dat gebeurde bij snelheidscontroles in Bonheiden, Duffel en Sint-Katelijne-Waver.

De meest extreme hardrijder werd geflitst in Duffel. “De bestuurder klokte daar af aan een snelheid van 120 kilometer per uur op een plek waar maar maximum zeventig kilometer per uur mag worden gereden”, luidt het bij de politiezone. Hij mag zich binnenkort verwachten aan een uitnodiging van de politierechtbank en riskeert een rijverbod en een geldboete die kan oplopen tot 3.000 euro. In totaal werden er in Duffel 2.056 bestuurders gecontroleerd. 

Naast de extreme hardrijder, reden er nog 61 anderen veel te snel. “Een andere snelheidsduivel werd geflitst in een zone vijftig. Hij reed er 81 kilometer per uur.” Verder controleerde de politie 2.145 chauffeurs in Sint-Katelijne-Waver en 1.460 chauffeurs in Bonheiden. 

Er werden respectievelijk 144 en 35 proces-verbalen opgesteld. Eén geflitste chauffeur in Sint-Katelijne-Waver reed 49 kilometer per uur te snel, in Bonheiden was de hoogst gemeten snelheid 107 kilometer per uur. “Op een plek waar er zeventig kilometer per uur is toegelaten”, besluit de politie