Politie vat vermoedelijke drugsdealer: “Naast cocaïne had hij ook XTC-pillen en vals geld op zak”

MECHELEN - De onderzoeksrechter in Mechelen
David Legreve MECHELEN - De onderzoeksrechter in Mechelen
De politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft een vermoedelijke drugsdealer opgepakt. Na zijn verhoor bij de onderzoeksrechter werd hij vrijgelaten onder voorwaarden. “Het onderzoek wordt wel verder gezet”, meldt het parket.

De vermoedelijke drugsdealer, een dertigjarige man uit Duffel, werd afgelopen maandag opgepakt in de buurt van een overlastplaats. “De man werd aangetroffen in zijn wagen. Hij had geen uitleg voor zijn aanwezigheid”, aldus de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. “In de auto werd er drugs gevonden. Het ging onder meer om zes pakjes cocaïnepoeder en dertien XTC-pillen. In de wagen lag ook nog een alarmpistool.”

Valse eurobiljetten

Bij een latere huiszoeking vond de politie vier gsm’s, twee laptops en een grote hoeveelheid gripzakjes aangetroffen. Die werden samen met in totaal zeven gsm-toestellen uiteindelijk door de politie en samen met het voertuig van de dertiger in beslag genomen. In het voertuig werden ook nog enkele valse eurobiljetten gevonden. “Het gaat om zeven valse briefjes van vijftig euro”, bevestigt het parket. “Ook deze werden in beslag genomen.”

De verdachte werd gearresteerd en werd inmiddels ook al voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Die laatste besloot om de dertiger vrij te laten onder strikte voorwaarden. Het onderzoek wordt intussen verder gezet door de lokale recherche van de politiezone Bodukap.