Open Vld: "Wijziging van RUP nodig voor gymhal"

Het gemeentebestuur kan niet zomaar een nieuwe gymhal aan de Norbertijnelei bouwen, beweert Open Vld Duffel. De site maakt deel uit van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) 2 Ter Elst-Kerkenblok en is voorbestemd voor de uitbreiding van het waterzuiveringsstation. "Voor men hieraan een andere bestemming kan geven, zal men dus eerst het ruimtelijk structuurplan moeten wijzigen, wat niet zo evident is", zegt voorzitter Guy De Wilder. Volgens schepen van Sport Sofie Joosen (N-VA) is er geen wijziging van het RUP nodig.


"Het perceel ligt inderdaad in deelzone 1 van het RUP Ter Elst - Kerkenblok. Dit is een zone voor gemeenschapsvoorzieningen en horeca, waar een zone voor waterzuivering staat ingeplant. Het is zo dat de functie gymzaal wel onder de noemer gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen valt, maar niet overeenstemt met de ondercategorie waterzuivering. Dat is een afwijking van het bestemmingsplan dat mits de procedure van de projectvergadering wel kan toegestaan worden."


"Deze projectvergadering, aangevraagd bij Ruimte Vlaanderen, gaf reeds een positief advies voor het bouwen van de gymhal. Daardoor is er dus geen wijziging van het RUP nodig." (AVH)