Natuurpunt stelt 'Grote Boshoek' voor

Op paasmaandag tonen vier afdelingen van Natuurpunt hun ambitieuze project 'Grote Boshoek' dat zich uitstrekt over de gemeenten Hove, Lint, Boechout, Kontich, Duffel en Lier. "Het gaat om een grote open ruimte in de Antwerpse zuidrand die we gaan beheren", vertelt Frank Adriaensen van Natuurpunt.

Deze open ruimte wordt gekenmerkt door belangrijke beekvalleien en bosgebieden. "Het zijn verschillende natuurgebieden zonder grote wegen die er door lopen en waar beperkt aan landbouw wordt gedaan. Met onze vier afdelingen hebben we besloten om deze belangrijke natuurgebieden als één te beschouwen. We slaan de handen in elkaar met één coördinerend overleg voor het onderhoud en beheer."

Zachte verbindingen

De deelnemende afdelingen van Natuurpunt zijn Zuidrand, Oude Spoorweg, De Wielewaal en Land van Reyen. "We gaan deze gebieden niet uitbouwen tot één groot natuurgebied maar met zachte verbindingen gaan we het wel makkelijker maken om tussen de groene zones te wandelen en te fietsen. We betrekken ook alle spelers, zoals de landbouwers, de zachte recreanten en de natuur zelf, om de omgeving voor iedereen nog te verbeteren", geeft Frank aan.

Uilenbos

Maandag kunnen de geïnteresseerden drie groengebieden ontdekken waarvan er normaal twee niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Het gaat om het Uilenbos, het Babbelkroonbos en de Babbelbeekse beemden. Er kan worden gewandeld en gefietst. De wandeltochten vertrekken om 13.15 uur, 14.45 uur en 16.15 uur aan de Boshoekstraat 99 in Hove, de parking in de Bouwenstraat van Lint of aan de Bremstraat vlak bij Senthout in Duffel. (FSL)