LochtFest strikt Praga Khan voor achttiende editie

Sfeerbeeld Lochtfest
David Legreve Sfeerbeeld Lochtfest
Het Duffelse familiefestival LochtFest heeft dance-pionier Maurice Engelen kunnen strikken. Zijn Praga Khan viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. “En om dat te vieren, willen ze de festivalwei doen daveren”, luidt het bij de organisatie.

Maurice Engelen viert dit jaar zijn zestigste verjaardag, zijn groep Praga Khan zijn dertigjarige bestaan. Speciaal voor dat jubileum plande de groep een comebacktour. De organisatie achter LochtFest wist de Belpop-klassieker met hits als ‘Power Of The Flower’ en ‘Breakfast in Vegas’ te boeken als hoofdact. “En het mag duidelijk zijn dat ze er zin in hebben”, vertelt Kris Deckers van LochtFest. “Ze spelen ook een thuismatch. Gitarist Erhan is afkomstig van Duffel.”

Drie podia

Naast Praga Khan kon de organisatie ook nog Antwerpse rapper Dvtch Norris en de indie-rockband Jacle Bow strikken. Die laatste haalt in 2015 nog de finale van ‘De Nieuwe Lichting’ op Studio Brussel. Net zoals vorig jaar zullen er tijdens de achttiende editie drie podia zijn. “Naast het hoofdpodium zijn er ook twee DJ-stages”, gaat Deckers verder. “Voor commerciële beats kan je terecht op de Toyota DJ Stage. Daar zullen onder meer MNM-DJ’s Sara Gold en Spynex optreden. Verder heb je ook nog ‘Het Bos’, een klein podium voor technoliefhebbers en lokale DJ’s tussen de bomen.”

“Blijft gratis”

De achttiende editie start dit jaar op vrijdag 2 augustus met de Afterwork Party, op zaterdag 3 augustus staat de traditionele festivaldag gepland. Het festival is toegankelijk voor jong en oud. De inkom op het festival blijft net zoals de afgelopen edities gratis. 

“Een kernwaarde waar de organisatie voor blijft strijden”, vertelt voorzitter Laurens Van Damme. Tijdens het festival worden wel stoffen festivalbandjes verkocht voor vier euro. “Maar dat is niet verplicht”, besluit Laurens. “Deze extra inkomstenbron is meer dan welkom om de inkom voor iedereen gratis te kunnen houden. Vorig jaar verkochten we zo’n 1.000 bandjes.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.