Leo zoekt al 12 dagen chihuahua Lillo

50 TIPS OVER ONTSNAPT HONDJE DAT REEDS 30 KM AFLEGDE

RV
"Het lijkt alsof hij Duracell-batterijen in zijn lijfje heeft steken." Al twaalf dagen zitten zijn baasje, dierenbescherming Mechelen en de vzw LOSTDogzzz achter de weggelopen chihuahua Lillo aan. Het beestje heeft al ongeveer 30 kilometer afgelegd, maar is voorlopig ongrijpbaar.

Eén dag nadat Duffelaar Leo Van den Bosch (61) uit de Boomgaardstraat de eenjarige reu Lillo had geadopteerd van de dierenbescherming pakte de chihuahua al zijn biezen. Het gebeurde allemaal toen Leo en de wit-beige Lillo waren teruggekeerd van een wandeling. "Lillo liep tijdens de wandeling heel braaf langs mijn zijde. Toen we thuiskwamen, heb ik hem bij zijn eten en water gezet en ik ben mijn brievenbus gaan leegmaken. De voordeur stond op een kiertje, en zo is hij kunnen ontsnappen", vertelt Leo. "Is hij misschien opgeschrikt of trok er iets zijn aandacht? Ik weet het niet. Ik ben er op mijn pantoffels nog achteraan gegaan. Hij liep over de Netedijk richting Lier en daar heb ik hem moeten lossen. Een fietser probeerde hem nog tegen te houden, maar Lillo wist te ontsnappen."

De rode lijn toont de route die Lillo heeft afgelegd.
RV De rode lijn toont de route die Lillo heeft afgelegd.

Als een haas

Vervolgens kwam een zoektocht op gang die ondertussen al aan zijn twaalfde dag toe is. Naast Leo zijn ook de dierenbescherming, de vzw LOSTDogzzz, buurtbewoners en zelfs de politie op zoek naar het hondje. Lillo is al in Duffel, Lier en Ranst opgemerkt. Een vijftig tips liepen reeds binnen. "Er bestaat geen twijfel over dat al die tips over Lillo gaan. Elke keer hebben de tipgevers het over een actief beestje dat als een haas voorbijraast. Voor ons is het een raadsel, want de meeste hondjes zijn na tien dagen van huis doodop en hongerig. Lillo is blijkbaar een geval apart. Het lijkt wel alsof die Duracell-batterijen in zijn lijfje heeft steken", zegt Cindy Van Mullem van LOSTDogzzz. "We waren er één keer dicht bij. Lillo liep richting onze vangkooi, maar werd opgeschrikt door een voorbijganger. We raden de mensen aan hem niet zelf te vangen, maar de locatie en het uur meteen door te geven. Zo kunnen we hem misschien te snel af zijn."


Lillo is onvermoeibaar, maar baasje Leo daarentegen voelt de dagelijkse zoektocht in de benen. "De eerste vier dagen na zijn ontsnapping ben ik bijna niet thuis geweest. Ik heb overal zijn naam zitten roepen, ik ben door de velden gelopen,... zonder resultaat", vertelt Leo. "Momenteel heb ik platte rust genomen. Mijn benen moeten nog bekomen van al die afgelegde kilometers. Zodra ik me beter voel, stap ik in mijn wagen en ga ik opnieuw naar Lillo zoeken. Lillo steekt regelmatig een kruispunt en wegen over, ook drukke wegen zoals de Oude Liersebaan in Duffel en de Antwerpsesteenweg in Lier ter hoogte van dancing La Rocca."

Lillo is een wit-beige reu van een jaar oud.
Antoon Verbeeck Lillo is een wit-beige reu van een jaar oud.

Drie weken voorbereid

"Drie weken lang ben ik naar de dierenbescherming gegaan, zodat Lillo me gewend zou worden. Zodra ik het nodige geld had, heb ik hem geadopteerd. Ik hoop dat ik hem binnenkort terug bij mij heb", besluit Leo.

Leo Van den Bosch toont een flyer met een foto van Lillo. Cindy Van Mullem van LOSTDogzzz helpt Leo.
David Legreve Leo Van den Bosch toont een flyer met een foto van Lillo. Cindy Van Mullem van LOSTDogzzz helpt Leo.