Klopjacht naar inbrekers, maar daders ontsnappen

Een politiehelikopter die over het zoekgebied cirkelt
Tim Van der Zeypen Een politiehelikopter die over het zoekgebied cirkelt
In de omgeving van de brandweerkazerne in Duffel hield de politie donderdag een grote zoekactie naar inbrekers. De bewoner van een woning in de Rechtstraat kreeg via zijn telefoon een melding van de inbraak in zijn woning.

“Via de telefoon werd er naar livebeelden gekeken”, klinkt het bij de politie. “Er werd een persoon aan een raam opgemerkt.” De politiezone Bodukap werd op de hoogte gebracht en ging ter plaatse, maar de daders waren op dat moment al gaan lopen. “Er is een zoekactie opgestart in de directe omgeving”, gaat de politie verder. “Daarbij kregen we ondersteuning van de helikopter van de Federale Politie alsook de collega’s uit Lier en de politiezone Hekla.” De politie schakelde ook een speurhond in. Die kon in de buurt een mogelijk spoor vinden, maar de daders konden uiteindelijk ontkomen. Vermoedelijk gebruikten de daders een vluchtauto die klaar stond in de buurt. Bij de politie kregen ze maar een melding van een woninginbraak in Duffel binnen. De daders worden nog opgespoord.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.