Gemeenteraadslid Chris De Vos (N-VA) wil betere aanduiding huisnummers in Duffel: “Denk aan de hulpdiensten en postbode”

Chris De Vos
N-VA Duffel Chris De Vos
Bij de verdeling van de mondmaskers, waarbij ook gemeenteraadsleden hielpen, stelde raadslid van N-VA Chris De Vos vast dat heel wat huisnummers of brievenbusnummer ontbraken in de Duffelse straten. De Vos kaartte het probleem, samen met CD&V’er Luc Wuyts, aan op de gemeenteraad. 

“Niet alleen postbodes moeten hun werk optimaal kunnen uitvoeren maar ook de veiligheid van de bewoners is een belangrijk gegeven.  Hulpdiensten moeten, bij een zeer dringende interventie, niet voor een onmogelijke taak staan. Men verwacht van de hulpverlening dat ze zo snel mogelijk bij het slachtoffer zijn, zonder dat ze eerst moeten uitzoeken waar die persoon woont. Op zo’n moment telt elke seconde. Huisnummers moeten steeds goed zicht- en leesbaar zijn van op de openbare weg. Ook busnummers worden aanbevolen vermits brievenbussen niet altijd naast de woning staan en soms gegroepeerd zijn”, aldus De Vos.

De gemeente gaat nu de inwoners van die woningen waar de nummers ontbreken sensibiliseren. Na heel wat zoekwerk mochten deze inwoners uiteindelijk toch hun mondmasker ontvangen.