Gemeente wil inwoners warm maken voor oprichting BIN

CREDIT: Benoit De Freine
Het lokaal bestuur Duffel wil inwoners engageren voor een BuurtInformatieNetwerk, kortweg BIN. Op dinsdag 30 april organiseert het om 20 uur een infoavond in de benedenzaal van de bibliotheek.

“In Duffel is er op dit moment geen enkele BIN actief. Om Duffelaars te engageren, wordt er daarom een informatieavond georganiseerd. Daar krijgen de geïnteresseerden meer uitleg over de werking van een BIN en welke voordelen dat met zich meebrengt. Daarnaast geeft de politie preventieve tips om woninginbraken te voorkomen”, vertelt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). Het aantal woninginbraken in de politiezone Bodukap is in 2018 gestegen. “Om de veiligheid in onze gemeente te verhogen, willen we de inwoners warm maken om een BIN op te starten in hun wijk. Buurtbewoners die lid zijn van een BIN, melden verdachte gedragingen aan de politie. De politie controleert de meldingen en waarschuwt de buurtbewoners indien nodig via een bericht. Een BIN helpt dus om criminaliteit in een bepaalde buurt te voorkomen”, klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.