Gedaan met voetballen in de modder: KVV Duffel en gemeentebestuur leggen kunstgrasveld aan

Dirk Lauwerys, Paul Crauwels, voorzitter Geert Van Houtven, burgemeester Sofie Joosen, Ivo Magriet
Gemeente Duffel Dirk Lauwerys, Paul Crauwels, voorzitter Geert Van Houtven, burgemeester Sofie Joosen, Ivo Magriet
Gedaan met voetballen in de modder: voetbalclub KVV Duffel zal straks kunnen spelen op een kunstgrasveld aan de Heidestraat. De gemeente staat mee in voor de aanleg.

“In ruil voor een jaarlijkse huur van 10.000 euro aan het lokaal bestuur van Duffel realiseren we een kunstgrasveld. Ik ben zeker dat onze investering gaat renderen voor onze jeugdspelers en onze club verdere groeikansen kan geven”, zegt voorzitter Geert Van Houtven. “Gedurende de 15 jaar dat we de huurovereenkomst aangaan, krijgen we de juridische zekerheid dat we op het veld kunnen spelen. Ik ben blij dat we dit samen met het lokaal bestuur kunnen realiseren en dat we weer een mooie stap voorwaarts kunnen zetten voor KVV Duffel.”

De terreinen van de club werden in 2016 aangekocht door het lokaal bestuur. “Na de aankoop bleken heel wat investeringen aan de terreinen noodzakelijk”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). “De kost van het kunstgrasterrein zit in een groter dossier met nog werken zoals elektriciteit en verlichting. De raming voor het kunstgras is ongeveer 400.000 euro, inclusief toebehoren als doelen, dug-outs en ballenvangers. De keuze voor een kunstgrasveld is een win-win voor club en gemeente. Zo zorgen we er samen voor dat de voetballertjes van KVV Duffel hun favoriete sport in goede omstandigheden kunnen beoefenen.” 

Eerder sloot het lokaal bestuur een gelijkaardige overeenkomst af met KFC Duffel voor de aanleg van een kunstgrasveld. Ook daar werd een overeenkomst van 15 jaar met een jaarlijkse huur van 10.000 euro afgesloten tussen de twee partijen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.