Chihuahua Lillo en baasje Leo na twee weken eindelijk herenigd

Baasje Leo is erg blij dat Lillo terug thuis is.
Foto Legreve Baasje Leo is erg blij dat Lillo terug thuis is.
De kleine Lillo is weer thuis. Na een zoektocht van liefst twee weken kon de weggelopen chihuahua van Leo Van den Bosch uit Duffel gevat worden, kilometers verderop in Ranst. "Lillo is vermagerd en zit vol teken, maar is verder gezond", aldus het opgeluchte baasje.

Amper een dag nadat Leo chihuahua Lillo had geadopteerd van de Mechelse dierenbescherming, zag de eenjarige reu de kans om te ontsnappen, toen de voordeur op een kier stond. Leo sloeg alarm en kreeg hulp van de dierenbescherming, vzw LOSTDogzzz, buurtbewoners en zelfs de politie, die allemaal samen op zoek gingen naar het hondje. "Ik kreeg de ene melding na de andere: Lillo was gezien in Duffel, Lier en Ranst. Dat kleine diertje werkte duidelijk heel wat kilometers af. Maar niemand die hem zag, kreeg Lillo te pakken. Het bleek niet enkel een sterk, maar ook een erg snel beestje te zijn, dat ook drukke wegen en kruispunten overstak", zegt Leo. "Zondagmiddag kregen we opnieuw telefoon, van een landbouwer in Ranst. Hij had Lillo gezien en we mochten bij hem een vangkooi gaan plaatsen. Dat probeerden we al eerder, maar toen sloeg Lillo nét weer op de vlucht. Deze keer lukte het eindelijk wel en zondagavond bracht een medewerker van LOSTDogzzz Lillo weer naar huis."

Vermagerd

De chihuahua ziet er ondanks die trektocht van maar liefst twee weken nog vrij goed uit. "Lillo is duidelijk vermagerd en zijn pels zit vol teken. Maar verder lijkt hij gezond. Ik ga nu zorgen dat hij snel weer aansterkt. Ik zal er nu wel voor zorgen dat alle deuren goed gesloten blijven. En wandelen doen we enkel nog aan een dikke ketting", lacht Leo. (EDT)