Buurtbewoners Ganzenkoor vrezen komst nieuwe woningen

Buurtbewoners van het Ganzenkoor zijn ongerust omdat het gemeentebestuur groen licht heeft gegeven aan de komst van woningen op een nabijgelegen watergevoelig gebied. De gemeente spreekt dit echter tegen. "We willen alleen weten of bebouwing mogelijk is", klinkt het.

"Vorige week kregen we een anonieme brief met enkele plannetjes in de bus. Daaruit bleek dat het gemeentebestuur onderzoekt of er op het gebied kan gebouwd worden. Wij als buurtbewoners vielen uit de lucht. Het gebied is erg watergevoelig en kan volgens een Vlaams decreet niet bebouwd worden", zegt buurman Tom Verlinden. "Het is erg vreemd dat de gemeente nu de moeite doet, en haar centen steekt, in het bestuderen van het gebied. Nog vreemder is dat het om een twintigtal woningen gaat. Er zijn gebieden in Duffel die niet-watergevoelig zijn en waar er meer woningen kunnen gebouwd worden. Volgens ons is er iets op til, maar we krijgen nergens informatie en zijn ook nooit gehoord geweest. Dat maakt ons alleen maar ongeruster."

Studie

"Wij gaan daar niet bouwen", reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Rita Bellens (N-VA). "Het klopt wel dat we een studie hebben besteld om te kijken of het mogelijk is. Vlaanderen is alle watergevoelige openruimtegebieden aan het afbakenen om te weten waar er nog kan gebouwd worden. Dit gebied is daar één van. We willen graag weten of in dit gebied waterbuffering en bebouwing verenigbaar zijn, vooraleer de Vlaamse overheid alles vastlegt. We denken vooruit. Als de combinatie van waterbuffering en bebouwing niet haalbaar is, dan wordt er uiteraard niet gebouwd." (AVH)