Bestuurder vlucht na zwaar ongeval, maar wordt later aangetroffen in ziekenhuis

Van de chauffeur was er geen spoor.
Tim Van der Zeypen Van de chauffeur was er geen spoor.
De bestuurder van een personenwangen, die maandagochtend op de vlucht was geslagen na een zwaar verkeersongeval in Duffel, is terecht. De jongeman werd zo’n twaalf kilometer verder aangetroffen in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Omstreeks 5.20 uur werden de hulpdiensten opgeroepen op de grens van de Waarloosesteenweg met Rooienberg. Een wagen was er uit de bocht gegaan en op zijn zij tegen een boom langs de rijbaan tot stilstand gekomen.

Van de bestuurder van het voertuig was geen spoor. Hij werd niet aangetroffen in de buurt van zijn wagen. Verwacht werd wel dat de man gewond was geraakt bij het ongeval. De schade aan het voertuig was namelijk bijzonder groot. De wagen was immers tegen een duiker en een verlichtingspaal gebotst, alvorens hij tot stilstand kwam tegen de boom.

Zoekactie

Omdat er werd gevreesd dat de man uit het voertuig was geslingerd, werd er een zoekactie gehouden in de buurt. Een naastgelegen maïsveld werd uitgekamd met een speurhond en de brandweer zette onder meer hun warmtecamera’s in. Toch werd de bestuurder nergens aangetroffen. Allicht was hij na het ongeval dus op de vlucht geslagen. Er werd gezocht bij familie en vrienden, maar de man was ook daar niet aanwezig.

Ziekenhuis

Tot er contact werd opgenomen met het UZA in Edegem. Zo’n twaalf kilometer van de plaats van het ongeval. De chauffeur, een jongeman uit Duffel, bleek op eigen houtje naar het ziekenhuis te zijn getrokken en liet zich daar verzorgen. Hij was door de botsing lichtgewond geraakt. Naar verluidt werd daar ook zijn rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen. De jongeman zal nog worden verhoord en zal allicht ook worden gedagvaard voor de politierechter. 

De wagen werd in de loop van maandagvoormiddag getakeld. Hinder voor het verkeer tijdens de ochtendspits was er niet. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hedwig Jacobs

  Waarom een chauffeur op de vlucht slaat is nooit duidelijk? Misschien had hij zijn brooddoos vergeten, de kat vergeten eten te geven, misschien had hij of zij verschrikkelijke dorst en is hij naar de dichtst bijzijnde beek gekropen om te drinken, wie zal het zeggen.

 • Koen Frankie

  zoek eens in het hospitaal ....

 • dirk van hoof

  op de vlucht? wat kan hij doen indien hi niet gewond is om vb 4 uur s morgens Er zijn ontbijt opeten??

 • Dirk Bytebier

  Niet duidelijk hier sta je toch niet bij stil met niks in orde wat anders ?

 • Ivo De Grande

  Eerst zijn roes uitslapen! En dan naar de politie. Niet omgekeerd.