300 Inwoners houden lenteschoonmaak. “Repressiever optreden tegen sluikstorters”

lenteschoonmaak Duffel
Marc Aerts lenteschoonmaak Duffel
Meer dan 300 vrijwilligers hebben zondagnamiddag in Duffel de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen. Volgens de Milieuschepen moet repressiever worden opgetreden tegen sluikstorters.

Onder de vrijwilligers heel veel leden van jeugdbewegingen en groene meters en peters, maar ook gewone Duffelaars. Met vereende krachten gingen ze het zwerfvuil te lijf. Volgens schepen van Milieu Theo Boel (N-VA) werd op het eerste zicht minder opgehaald. “We hebben jaren op zo’n 1.200kg gezeten, vorig jaar was het 900. De indruk was dat er opnieuw minder zwerfvuil was.”

Hij schrijft dat toe aan de 69 groene meters en peters, die het goede voorbeeld geven en mensen sensibiliseren om geen afval op straat te gooien. Toch wil hij het niet bij preventie alleen laten. “Het sluikstorten moet stoppen. We gaan repressiever optreden en wie betrapt wordt een GAS-boete van 350 euro geven. Daartoe zullen we ook camera’s gebruiken, te beginnen aan de glasbollen”, aldus de schepen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.