"M'n kindjes mogen later alle foto's zien"

MODEL (25) UIT DUFFEL PRONKT OP COVER SLOVEENSE PLAYBOY

Daisy Olie op één van haar meer zedige foto's. In de Playboy gaan wél alle kleren uit.
daisy olie Daisy Olie op één van haar meer zedige foto's. In de Playboy gaan wél alle kleren uit.
De 25-jarige Daisy Olie, geboren en getogen in Duffel maar momenteel woonachtig in Hove, staat nog tot het einde van deze maand in de Sloveense Playboy. Een primeur, want zij is de eerste Belgische die buiten de Benelux de cover van het mannenblad haalt. "Dit is een aangename verrassing", zegt Daisy.

Daisy is geen nieuweling in het modellenwereldje. Lezers van P-magazine en Ché maakten al kennis met de Vlaamse schone en vorig jaar konden we haar aan het werk zien als de nieuwe verovering van Louis Talpe in de VTM-reeks 'Spitsbroers'. Eerder deze maand mocht ze alweer iets nieuw op haar cv zetten: covermodel van de Slovaakse Playboy. "Eerlijk? Ik viel uit de lucht toen ik het vernam. Het gaat om foto's die ik in 2014 liet nemen voor Playboy en eerder al in het magazine voor de Benelux verschenen. Ze kwamen toen met me in contact via mijn shoots voor P-magazine en Ché. Ik voelde me uiteraard gevleid en met de goedkeuring van mijn ouders ben ik in dat avontuur gesprongen. Ik wist niet dat ze ook van plan waren om mijn foto's te recupereren voor het magazine in Slovakije; dit is een hele aangename verrassing", reageert Daisy.

De cover van de Sloveense Playboy met Daisy.
Playboy De cover van de Sloveense Playboy met Daisy.

Verjaardagscadeau

"De fotoshoot met Playboy was destijds op één dag beklonken. Ik herinner mij dat het plaatsvond in een oude telefooncentrale in Nederland. Ondanks dat het er ijskoud was, was het een onvergetelijke ervaring. De crew bestond uit leuke mensen en die dag kon alles en moest er niks. Playboy is op en top professioneel en ze weten ook perfect hoe ze hun modellen in de watten moeten leggen. Vorig jaar ontving ik van Playboy voor mijn verjaardag een cadeaubon voor parfum. En dat was voor geen klein bedrag. Wat ik overhield aan mijn fotoshoot voor Playboy zeg ik liever niet; omwille van contractuele afspraken."


Daisy, in het nachtleven van Sint-Katelijne-Waver bekend als barmeisje in dancing Rio Club, beschouwt het als een compliment dat haar foto's opnieuw het magazine hebben gehaald. "Dat ze mijn beelden opnieuw gebruiken, wil toch zeggen dat ze, net als ik, tevreden waren over het resultaat. Dit is iets om later aan mijn kinderen te vertellen. Al mijn foto's, knipsels en artikels hou ik bij, zodat ik ze later aan het nageslacht kan tonen. Ik ben daar heel trots op", vertelt de Playmate. "Uiteraard komen er ook negatieve reacties op mijn werk. Dat het een gevaarlijke zet is voor mijn carrière, hoor ik dan. Maar zo zie ik het niet. Toen Playboy contact met me opnam, zeiden mijn ouders dat het mijn leven, mijn keuzes en mijn dromen zijn. Ik leid mijn leven en alle leuke opdrachten overweeg ik. Als Playboy terug met de vraag komt, zal ik daar zeker opnieuw over nadenken."