Drugssmokkelaar leert les niet: man opnieuw voor rechter

Baert Marc
Een 32-jarige drugssmokkelaar riskeert 48 maanden cel. De man was in augustus betrapt toen hij een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne het land probeerde binnen te smokkelen. In 2012 was de man al eens veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden voor gelijkaardige feiten.

De dertiger was op 21 augustus opgepakt toen hij op de luchthaven Brussels Airport aankwam met een vlucht uit de Dominicaanse Republiek. Hij trok de aandacht van de douane omdat hij zich zeer zenuwachtig gedroeg en overvloedig zweette. Onderzoek bevestigde de vermoedens van de douaniers: de man had maar liefst 125 boleta’s met cocaïne ingeslikt om op die manier de drugs het land binnen te smokkelen. Naar eigen zeggen was de dertiger 4.000 euro beloofd om het transport uit te voeren. In 2012 was de man al eens betrapt bij een drugstransport via Brussels Airport en toen was hij veroordeeld tot 36 maanden cel. “Dat is zowat het vaste tarief dat deze rechtbank voor dergelijke feiten oplegt .In het geval van meneer was die strafmaat blijkbaar niet afschrikwekkend genoeg, aangezien hij dit nu al voor de tweede maal doet. Daarom eis ik nu een gevangenisstraf van 48 maanden”, aldus het parket.  De verdediging pleitte voor enige mildheid. “Mijn cliënt was ten einde raad, hij had dringend geld nodig om de schoolrekeningen van zijn kinderen te betalen. Hij heeft hier een groot risico genomen voor een relatief klein bedrag.” Uitspraak op 5 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.