Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Dronken man valt vrouw aan die zijn gsm doorzoekt: 6 maanden cel gevorderd

RetieEen vrouw uit Retie werd op 15 juli 2020 het slachtoffer van partnergeweld. Ze werd meermaals met de haren over de grond getrokken. Haar toenmalige partner F.G. (54) riskeert 6 maanden gevangenisstraf.

 1. Verzekeringskantoor wordt testcentrum voor corona: “Geen tijd te verliezen. Er is te weinig testcapaciteit, dus moeten we nu handelen”
  PREMIUM
  Zomergem

  Verzeke­rings­kan­toor wordt testcen­trum voor corona: “Geen tijd te verliezen. Er is te weinig testcapaci­teit, dus moeten we nu handelen”

  Nood aan een wisser in je neus, maar je moet te lang wachten? Vanaf maandag krijgt Zomergem (Lievegem) er een testcentrum bij. Verzekeringskantoor Solvas die eerder al de geplaagde Sneltestbus door Vlaanderen liet rijden, stelt haar gebouwen ter beschikking. “Er is geen tijd te verliezen. Er is meer testcapaciteit nodig, en die geven wij”, klinkt het. Zo werkt het.
 2. Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektrische treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt
  Balen/Mol/Hasselt

  Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektri­sche treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt

  De pendelaars die frequent de lijn Mol-Hasselt gebruiken moeten nog een klein jaar geduld hebben, maar dan zullen de dieseltreinen op de lijn normaal gezien tot het verleden behoren. Spoorwegnetbeheerder Infrabel wil tegen december 2022 de lijn in gebruik nemen. Dit weekend worden de zowat laatste visueel zichtbare werken uitgevoerd met onder meer een speciale spoorvrachtwagen.