Intradura neemt maatregelen tegen hittegolf: afvalophaling start volgende week uurtje vroeger

De afvalophaling bij Intradura start volgende week een uurtje vroeger door de aangekondigde hittegolf.
Mozkito De afvalophaling bij Intradura start volgende week een uurtje vroeger door de aangekondigde hittegolf.
Afvalophaler intradura neemt maatregelen tegen de hitte voor de werknemers. Volgende week rijden de afvalophalers een uurtje vroeger uit.

Er wordt een hittegolf voorspeld voor volgende week, met temperaturen die vlot boven de dertig graden zullen gaan en daarom neemt de afvalophaler extra voorzorgsmaatregelen. Vanaf maandag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni worden de ophalingen met een uur vervroegd. Intradura haalt het afval op in Asse, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-LeeuwTernat en Wemmel.

“Om de namiddaghitte zoveel mogelijk te vermijden, starten onze ploegen de hele week om 5 in plaats van om 6 uur ‘s morgens. Onze ophalers moeten met de nodige veiligheidskledij zoals handschoenen en veiligheidsschoenen, zwaar werk uitvoeren. Met dit weer is dat in de namiddag niet meer verantwoord”, zegt Gunther Van Heymbeeck, Operations Manager bij Intradura.

Intradura vraagt aan de inwoners om het afval vóór 5 uur buiten te zetten, dit kan al vanaf 18 uur de avond voordien. Zo wordt de afvalophaling zeker niet gemist.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.