Geen regenboogvlag tegen holebifobie aan gemeentehuis Drogenbos: oppositie verlaat boos gemeenteraad

De regenboogvlag wappert niet in Drogenbos op de Internationale Dag tegen holebifobie en transfobie.
Geert De Rycke De regenboogvlag wappert niet in Drogenbos op de Internationale Dag tegen holebifobie en transfobie.
Er wappert ook dit jaar geen regenboogvlag aan het gemeentehuis van Drogenbos tijdens de Internationale Dag tegen holebifobie en transfobie. De oppositie verliet boos de gemeenteraad toen de meerderheid weigerde om hun vraag daarover te behandelen.

Het gemeentebestuur van Drogenbos weigert al vijf jaar om de regenboogvlag uit te hangen omdat het neutraliteitsprincipe zo geschonden zou worden. Dit keer diende de oppositie een motie in op de gemeenteraad om de vlag toch uit te hangen. “Dit jaar is een grens overschreden, aangezien de meerderheid zelfs de stemming van de motie heeft geweigerd”, zegt gemeenteraadslid Steve Roobaert (go1620).

Toen bekend raakte dat de motie niet behandeld zou worden verlieten de gemeenteraadsleden van go1620 en UF verontwaardigd de gemeenteraad. “Een oppositie moet zijn rol kunnen uitoefenen en in staat zijn om alle onderwerpen die betrekking hebben op het leven van de Drogenbossenaars te bespreken en te stemmen, zonder taboes”, aldus Roobaert. “Deze ondemocratische situatie zal worden gerapporteerd aan de provinciegouverneur. Wij betreuren de boodschap die hierdoor wordt uitgedragen in Drogenbos. Dit is niet de boodschap waarmee we onze gemeente willen associëren.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf janssens

    Ik geef het bestuur gelijk: neutraliteit is het hoogste goed en dat geldt zowel voor religieuze als andere symbolen. Het bestuur is er voor iedereen, voor- en tegenstanders van bepaalde strekkingen en gelovigen en niet-gelovigen. Ergens voor zijn betekent als bestuur automatisch dat je andere bevolkingsgroepen tegen de borst stoot.

  • linda D'Haese

    Meuleman Louis er bestaat toch vrije meningsuiting in ons land dus mag je een gemeente niet verplichten om een regenboog vlag uit te hangen anders moeten ze aan de gemeentes iedere dag een andere vlag uithangen van een vereniging