Dierenwelzijn in de kijker

Dieren stonden centraal in Anderlecht en Elsene dit weekend. Zaterdag organiseerde schepen Françoise Carlier een feest op het Dapperheidsplein. "Het is de bedoeling om het dierenwelzijn en de vele opvangplaatsen voor dieren zoals Help Animals, het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels en Veeweyde onder de aandacht te brengen", klinkt het.

Daarnaast werden de foto's van een dierenfotowedstrijd die in Anderlecht werd gehouden tentoongesteld.

Dieren hebben rechten

Zondag kregen de dieren dan alle aandacht in Elsene. Op het Heilig-Kruisplein vond immers het Evenement 'Dieren in de stad' plaats.

"Of het nu om wilde dieren of huisdieren gaat, ze hebben rechten in de stad. Dieren hebben onmiskenbaar een grote invloed op onze omgeving en zelfs ons welbevinden. Gezelschapsdieren dragen bij aan het welzijn en de levenskwaliteit van de stadsbewoners. Het hoeft niet meer bewezen dat ze een belangrijke rol spelen in het leven van kinderen, ouderen en mensen die alleen wonen of een beperking hebben", aldus Delphine Bourgeois, schepen van Dierenwelzijn in Elsene, die het evenement in het leven riep in de aanloop naar Wereldierendag.

(WHW)

Onder meer 'Help Animals' baatte een standje uit tijdens het feest op het Dapperheidsplein in Anderlecht.
Lukas Onder meer 'Help Animals' baatte een standje uit tijdens het feest op het Dapperheidsplein in Anderlecht.